ΥΠΑΝ: Δράση για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων

Υψους 200 εκατ. ευρώ
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 11:33

Υπεγράφη σήμερα η υπουργική απόφαση με την οποία γίνεται επίσημη προκήρυξη της ήδη προδημοσιευμένης Δράσης 2.11.1 «Ενίσχυση Ανταγωνιστικότητας Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του Εμπορίου», του ΕΠΑΝ συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία τα 80 εκατομμύρια ευρώ αποτελούν κρατική επιχορήγηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, από τη Δράση αυτή αναμένεται να ωφεληθούν 3.000 πολύ μικρές επιχειρήσεις (αριθμός απασχολουμένων από 1 έως 9 άτομα) του κλάδου του εμπορίου. Επιχορηγούνται επιχειρηματικά σχέδια, τα οποία περιλαμβάνουν την αγορά πάγιου εξοπλισμού και την πραγματοποίηση άυλων επενδύσεων (αμοιβές συμβούλων, δαπάνες διαφημιστικής προβολής, συμμετοχή σε εκθέσεις, δαπάνες πιστοποίησης διαχειριστικών συστημάτων κλπ.) και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των πολύ μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και την τόνωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την ενίσχυση της Περιφέρειας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 80% της κρατικής επιχορήγησης κατευθύνεται σε περιοχές εκτός του νομού Αττικής.

Φορέας υλοποίησης της Δράσης είναι ο ΕΟΜΜΕΧ, ενώ η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις λήγει στις 20 Μαΐου 2005. Η αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων θα γίνει με ιδιαίτερα αντικειμενικό και καινοτόμο σύστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα