Αύξηση 11% στα κέρδη της Aegean

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 09:14
UPD:09:16
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Τα έσοδα παράλληλα, ενισχύθηκαν κατά 7% σε 416,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν σε κέρδη 113,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 13%.

Αύξηση της τάξης του 11% εμφάνισαν στο γ’ τρίμηνο του 2016 τα καθαρά κέρδη της Aegean, καθώς διαμορφώθηκαν σε 74,9 εκατ. ευρώ, έναντι 67,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Τα έσοδα παράλληλα, ενισχύθηκαν κατά 7% σε 416,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν σε κέρδη 113,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 13%.

Σε επίπεδο εννεάμηνου, η κερδοφορία ανήλθε σε 51,2 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση κατά 38% έναντι του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα αντίθετα, αυξήθηκαν κατά 3% σε 819,9 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά 22% στα 93,7 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά την επιβατική κίνηση, εμφάνισε άνοδο κατά 7% σε 4,58 εκατ. άτομα σε επίπεδο τριμήνου και αύξηση κατά 6% σε 9,8 εκατ. άτομα σε επίπεδο εννεάμηνου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στα θετικά αποτελέσματα υπήρξαν η ανάκαμψη στη ζήτηση από τον Ιούλιο, η  θετική απόδοση των κύριων προορισμών εξωτερικού αλλά και αρκετών νέων που εγκαινιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και η ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας του δικτύου της Αθήνας.

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean, ανέφερε σχετικά: «Το εποχικά πιο ισχυρό τρίμηνο για το έτος, η AEGEAN κατάφερε να σημειώσει βελτίωση στις πληρότητες, να ισχυροποιήσει τη θέση της στις κύριες βάσεις της και να πετύχει βελτίωση της κερδοφορίας. Η σημαντική επέκταση που υλοποιήθηκε με συνολικό στόλο 61 αεροσκαφών, καλύπτοντας 145 προορισμούς, αλλά και η αναγνώριση της ποιότητας του προϊόντος από ολοένα και περισσότερους επιβάτες στο διεθνές δίκτυο, απέφερε καρπούς και συντέλεσε στη βελτίωση της κερδοφορίας και στη δημιουργία ισχυρών λειτουργικών ροών για το τρίτο τρίμηνο.

»Η βελτίωση όμως της υψηλής περιόδου δεν ήταν αρκετή για την κάλυψη της αδυναμίας της ζήτησης κυρίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλά και η απώλεια από την αύξηση κατά 11 μονάδες του ΦΠΑ που επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.  Παραμένουμε επιφυλακτικοί για τη συνέχεια της χρονιάς, λόγω της μεγαλύτερης εξάρτησή μας από την εσωτερική ζήτηση κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, που παραμένει αδύναμη λόγω της ύφεσης της οικονομίας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΡΑΙΓ



Σχολιασμένα