Εντείνεται η συνεργασία Ελλάδος - Κύπρου στον τομέα της οικονομίας

Πρόσκληση Αλογοσκούφη στους κύπριους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 13:36

Την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας σε θέματα οικονομίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξήγγειλαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών, Μάκης Κεραυνός και Γιώργος Αλογοσκούφης.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, ο κ. Αλογοσκούφης αφού απηύθυνε πρόσκληση στους κύπριους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στη σημαντική κυπριακή αγορά, η οποία απορροφά το 4,5% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας. Επίσης, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση απο πλευράς αμέσων ξένων επενδύσεων στην Κύπρο.

Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας για ένταξη στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών ΙΙ.

Ο κ. Κεραυνός ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί μια ομάδα δράσης μεταξύ των δύο χωρών για να βοηθήσει στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος για ένταξη στην ευρωζώνη.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συνεργαστούν ενόψει του διαλόγου για τις δημοσιονομικές προοπτικές της ΕΕ, με στόχο την αναγνώρηση του ιδιαίτερου χαρακτήρα της Κύπρου και της Ελλάδας ως δύο κράτη στην περιφέρεια της Ευρώπης και ως νησιωτικών χωρών.

Αργότερα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κύπρου ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε με έμφαση ότι «η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει επιχειρηματική βάση για τους Κυπρίους επιχειρηματίες ώστε να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη ραγδαία αναπτυσσόμενη νοτιοανατολική Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι «η Κύπρος μπορεί να προσφέρει στους Ελληνες επιχειρηματίες τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, μιας περιοχής που το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί σημαντικά βήματα προόδου και οικονομικής ανάπτυξης».

Πηγή ΚΥΠΕ, ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα