Εκκληση Αλογοσκούφη για συναίνεση σε μεταρρυθμίσεις

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2005 17:12

Τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων ζήτησε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας, σε οικονομική ημερίδα, με σκοπό την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που θα έχουν ορίζοντα δεκαετίας ή και 20ετίας.

Οπως επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Αλογοσκούφης, θα ζητήσει τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προωθεί πολλά μέτρα προκειμένου να βελτιωθεί η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, όπως μια νέα γενιά αποκρατικοποιήσεων.

Τέλος, είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάταξη της οικονομίας και τον μετασχηματισμό σε μια ανταγωνιστική, παραγωγική και δυναμική οικονομία είναι συγκεκριμένο και ξεκάθαρο και τα αποτελέσματά του θα αρχίσουν να γίνονται ορατά από το 2006-2007.

Το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που προβλέπει τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνηση για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ έως το 2006, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνεδριάσεων του Eurogroup και του Ecofin.

Παρουσία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη, την Τρίτη, τα μέτρα της κυβέρνησης αναμένεται να λάβουν το «πράσινο φως» και από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Eνωσης μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αναμένει ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προγράμματος θα υπάρξουν θετικές εισηγήσεις για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ειδικότερα για τα πρόσφατα -συμπληρωματικά- μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 29 Μαρτίου.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Εβερτ, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έπρεπε λάβει τα οικονομικά μέτρα αμέσως μετά τη ορκωμοσία της, δεδομένου ότι τα ελλείμματα ήταν γνωστά», ενώ τάχθηκε κατά της επιβολής νέων μέτρων και της φορολογίας στα ακίνητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα