Δ. Παπαδημητρίου: Παραπλανητική τώρα η συζήτηση για παράλληλο νόμισμα

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 22:47
UPD:08/11/2016 00:49
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι η Γερμανία πρέπει να αλλάξει πολιτική, αναφερόμενος στη λιτότητα, σημειώνοντας ότι και οι Γερμανοί πολίτες εκφράζουν παράπονα (φωτ. αρχείου).

«Παραπλανητική» χαρακτήρισε τη δεδομένη χρονική στιγμή τη συζήτηση περί παράλληλου ή συμπληρωματικού νομίσματος ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει απορρίψει οποιαδήποτε σχετική συζήτηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, είπε ότι παλαιότερη αναφορά του για παράλληλο χρηματοπιστωτικό σύστημα «ίσως να ήταν λάθος, δεν είναι ρεαλιστικό τώρα».

Όπως εξήγησε, ο πολιτικός έχει ευθύνη για τις ζωές πολλών ανθρώπων σε αντίθεση με τον ακαδημαϊκό, ενώ ανέφερε ότι το 2012 σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο υπουργός Οικομομίας επεσήμανε ότι το 2017 «θα έχουμε το πλεόνασμα που πρέπει να έχουμε» και εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί η λήψη νέων μέτρων, ούτε και τέταρτο μνημόνιο. Δήλωσε επίσης αισιόδοξος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Παπαδημητρίου στάθηκε στην ανάγκη επενδύσεων και έθεσε τρεις παραμέτρους για επιστροφή στην ανάπτυξη:

  • Το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης
  • Τη διευθέτηση του ζητήματος του χρέους
  • Την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση

Υπογράμμισε επίσης ότι η Γερμανία πρέπει να αλλάξει πολιτική, αναφερόμενος στη λιτότητα, σημειώνοντας ότι και οι Γερμανοί πολίτες εκφράζουν παράπονα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα