Αβραμόπουλος: Αναμένουμε άνοδο της τουριστικής κίνησης

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2005 21:09
UPD:21:14

Την αισιοδοξία του για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού εξέφρασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην πρωινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), υπογραμμίζοντας ότι τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες της νότιας Ευρώπης (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία,) αναμένουν πτώση της τουριστικής κίνησης, η Ελλάδα αναμένει άνοδο τόσο το 2005, αλλά κυρίως για τα επόμενα χρόνια.

Τη στιγμή αυτή, όπως είπε, βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη φάση της διαφημιστικής εκστρατείας της Ελλάδας, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.

«Το κλίμα που διαμορφώνεται για τον ελληνικό τουρισμό είναι θετικό και τα μηνύματα αισιόδοξα. Το στοίχημα της ανάπτυξης, όμως, απαιτεί στοχευμένες προσπάθειες από όλους», τόνισε στην ανοικτή συνεδρίαση της γ.σ. του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

«Το Ολυμπιακό επίτευγμα δημιουργεί σημαντικές, νέες, δυνατότητες, για τον Τουρισμό Πόλεων, τον Εκπαιδευτικό, το Συνεδριακό, τον Εκθεσιακό, τον Πολιτισμικό και τον Αθλητικό Τουρισμό.

Ο φυσικός πλούτος, τα μνημεία του Πολιτισμού και η μοναδικότητα του ελληνικού χώρου επιβάλλουν μεγαλύτερη έμφαση στις θεματικές κρουαζιέρες, το θαλάσσιο, τον Ορεινό και το Χειμερινό Τουρισμό. Όπως, επίσης, και στον Ιαματικό και το Θρησκευτικό Τουρισμό, τον Αγροτουρισμό και τον Οικοτουρισμό.

Το έντονο ενδιαφέρον για τουριστικές κατοικίες, ανοίγει νέες προοπτικές, σημαντικών επενδυτικών πρωτοβουλιών, με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα