PICC, Sumitomo Life: Εγκριση για τη δημιουργία venture στην Κίνα

Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 09:18

ΕΓΚΡΙΣΗ, να συνεργαστεί με ιαπωνικές, με εταιρείες του Χονγκ Κονγκ και της Ταϊλάνδης, πήρε η PICC Holding Co., ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας ζημιών και ακίνητης περιουσίας της Κίνας, προκειμένου να καλύψει μια αγορά με κατά 1/10 λιγότερα ασφάλιστρα και τέσσερις φορές μεγαλύτερο πληθυσμό των ΗΠΑ.

Το venture, που θα εδρεύει στο Πεκίνο και θα ανήκει κατά 51% στην PICC και 29% στη Sumitomo Life Insurance Co., την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλειών ζωής της Ιαπωνίας, θα αρχίσει να δραστηριοποιείται από τα τέλη του Ιουνίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της PICC, Yuan Jianjun, σε σημερινή του συνέντευξη. Η Asia Financial Holdings Ltd. του Χονγκ Κονγκ και η Bangkok Bank Public Co., η μεγαλύτερη δανείστρια της Ταϊλάνδης, θα κατέχουν από 10% η κάθε μία.

Η κυβέρνηση της Κίνας, πιέζει τις ασφαλιστικές εταιρείες να συνδεθούν με άλλες ξένες ομοειδείς τους, προκειμένου να αποκτήσουν την πείρα, καθώς μειώνει τα κονδύλια κοινωνικής ασφάλισης και ενθαρρύνει όλο και περισσότερο κόσμο του 1,3 δισ. κατοίκων της χώρας, να ασφαλιστεί. Τα ασφάλιστρα ζωής στην Κίνα, αυξήθηκαν κατά μέσον όρο σε ποσοστό 30% την τελευταία πενταετία, φθάνοντας στα 39 δισ. δολ. το 2004 ή το 7,5% της ασφαλιστικής αγοράς των 522 δισ. δολ., των ΗΠΑ.

«Οι ξένες εταιρείες, εκτός από τη δημιουργία κεφαλαίων, μπορούν επίσης να φέρουν την εξειδίκευση των προϊόντων», ανέφερε ο Clarence Wong, οικονομικός ερευνητής της Swiss Reinsurance Co., στο Χονγκ Κονγκ, της δεύτερη μεγαλύτερης εταιρείας αντασφαλειών στον κόσμο.

Η νέα εταιρεία με αρχικό κεφάλαιο ύψους ενός δισ. γιουάν (121 εκατ. δολ. ΗΠΑ), θα είναι το πρώτο ξένο venture που παίρνει εθνική άδεια, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω νομικές εγκρίσεις για να ανοίξει υποκαταστήματα στη χώρα, σύμφωνα με τον Philip Ho, εκπρόσωπο της Asia Financial στο Χονγκ Κονγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα