MCI: Πίεση προς την Verizon για αύξηση της προσφοράς στα 2,51 δισ. δολ.

Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 12:40

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ προσφορά από την Verizon Communications Inc., στα 7,51 δισ. δολ. ΗΠΑ για την εξαγορά της, ενδέχεται να ζητήσει η MCI Inc., μετά τη συμφωνία, για την καταβολή περισσότερων χρημάτων, στην απόκτηση του μεριδίου, του Μεξικανού δισεκατομμυριούχου, Calros Slim, απ' ό,τι στους άλλους μετόχους, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Οι διοικούντες την MCI, την υπ' αριθμόν δεύτερη εταιρεία υπεραστικών τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, θέλουν από την Verizon να αυξήσει την προσφορά της στα 23,10 δολ. ανά μετοχή, κοντά στα 25,72 δολ. ανά μετοχή, που συμφώνησε να καταβάλλει για το μερίδιο του Slim, σύμφωνα με ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η συμφωνία της Verizon στις 9 Απριλίου, να αγοράσει το μερίδιο 13% του Slim, εξόργισε τους άλλους επενδυτές της MCI, συμπεριλαμβανομένου και του Bill Miller, της Legg Mason Inc. και καθιστά δυσκολότερη την προσπάθεια της MCI να κλείσει τη συμφωνία με την Verizon στην τρέχουσα προσφορά. H MCI υπερασπίστηκε την προσφορά της Verizon, αναγκάζοντας την Qwest Communications International Inc., την τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία εθνικών τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, να αυξήσει πολλές φορές τη δική της προσφορά.

«Η Verizon θα αυξήσει την προσφορά της και τελικά θα απορροφήσει την MCI», ανέφερε ο Dennis Block, συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου Cadwalader Wickersham & Taft, συμπληρώνοντας: «Επιβλήθηκαν με την απόκτηση του 13% των μετοχών στην αρχή και επιθυμούν να αυξήσουν την τιμή της προσφοράς σε όλους τους μετόχους».

Ο Miller της Legg Mason και ο Leon Cooperman της Omega Advisors Inc. και οι δύο μεταξύ των 10 μεγαλύτερων μετόχων της MCI, απαίτησαν από τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας, ίδια τιμή για όλους τους επενδυτές.

Οι μετοχές της MCI, σημείωναν άνοδο 17 σεντς, φθάνοντας στα 26,01 δολ. η μία χθες στο Nasdaq, καθώς εικάζετο ότι σήμερα η εταιρεία θα κατάφερνε να αποσπάσει μια υψηλότερη προσφορά από την Verizon.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα