Βρυξέλλες: Οι όροι για συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 12:15
UPD:12:18
INTIME NEWS/© European Union

Για τη συνεδρίαση του Εurogroup της προσεχούς Δευτέρας, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης είπε ότι επειδή η αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη δεν υπάρχουν ανοικτά θέματα για την Ελλάδα προς συζήτηση. 

Βρυξέλλες,

Του Νίκου Μπέλλου

Εφικτή χαρακτήρισε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, την επίτευξη συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου - που θα περιλαμβάνει και το χρέος - υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων έως το τέλος του Νοεμβρίου.

«Υπάρχει ένα Εurogroup στις 5 Δεκεμβρίου που είναι το τελευταίο του 2016. Εάν οι θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση κλείσουν την δεύτερη αξιολόγηση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, τότε θα είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος για να κλείσουμε όλα τα θέματα και το χρέος» ανέφερε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι πρόκειται για στόχο φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας, γιατί θα δώσει όλες τις αναγκαίες παραμέτρους που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, ώστε να γίνει η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους. Κι αυτό, γιατί η δεύτερη αξιολόγηση περιέχει, μεταξύ άλλων και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για το 2017 και 2018.

Πάντως, εάν δεν ληφθεί απόφαση στις 5 Δεκεμβρίου τότε το όλο θέμα θα πάει για τις αρχές του επόμενου έτους, δεδομένου ότι ο αξιωματούχος θεωρεί τεχνικά πολύ δύσκολη την πρόβλεψη έκτακτης συνεδρίασης του Εurogroup εντός του Δεκεμβρίου.

Για τη συνεδρίαση του Εurogroup της προσεχούς Δευτέρας, είπε ότι επειδή η αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη δεν υπάρχουν ανοικτά θέματα για την Ελλάδα προς συζήτηση. Δεν απέκλεισε, όμως, να γίνουν παρεμβάσεις υπουργών σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα