Nissan: Οι πωλήσεις στην Ασία θα οδηγήσουν την ανάπτυξη

Καθώς συρρικώνεται η αγορά των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Carlos Ghosn
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005 08:57

ΑΥΞΗΣΗ των πωλήσεών της στην Ασία και τη Ρωσία, αναμένει τα ερχόμενα τρία χρόνια, η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Nissan Motor Co., προκειμένου να εξαρτάται λιγότερο, από την αγορά των ΗΠΑ για την ανάπτυξή της, σύμφωνα με τον εκτελεστικό της διευθυντή Carlos Ghosn.

Στις αγορές της Ασίας, της Κίνας, της Ν.Α. Ασίας και της Ρωσίας, βασίζει την ανάπτυξη της Nissan, την επόμενη τριετία, ο επικεφαλής της Carlos Ghosn.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Ghosn, είπε, ότι περιμένει αύξηση των πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, στα 4,2 εκατ. οχήματα μέχρι τον Μάρτιο του 2008, από περισσότερα των 3,38 εκατ. οχημάτων, τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου. Ο ίδιος, θα ανακοινώσει με λεπτομέρειες αργότερα αυτόν τον μήνα, το επιχειρηματικό σχέδιο της Nissan, που περιλαμβάνει 23 νέα και ανασχεδιασμένα μοντέλα αυτοκινήτων.

«Αυτό είναι 820.000 περισσότερα αυτοκίνητα την επόμενη τριετία», ανέφερε ο Ghosn, 51 ετών, συμπληρώνοντας: «Τη μεγαλύτερη συμμετοχή στις πωλήσεις, θα έχουν οι αγορές εκτός χώρας, κυρίως της Ασίας, της Κίνας, της Ν.Α. Ασίας και της Ρωσίας».

Η Nissan, μετά από επτά χρόνια ζημιών, την δεκαετία του '90, εμφάνισε κέρδη ρεκόρ, υπό τη διοίκηση του Ghosn. Η εταιρεία ψάχνει για μέρη ανάπτυξης, μετά την αύξηση των ετήσιων πωλήσεών της στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά εκτός της Ιαπωνίας, κατά 300.000 οχήματα την τελευταία τριετία. Οι ΗΠΑ, αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της Nissan και η Β. Αμερική αριθμεί περίπου το 40% των συνολικών πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι μετοχές της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, υποχωρούσαν 18 σεντς, φθάνοντας στα 20,73 δολ. η μία, χθες στις 4 μ.μ., στο Nasdaq. Πέρυσι, σημείωσαν συνολικά απώλειες 9,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα