Kanebo: Ζημίες ήταν τα κέρδη των τεσσάρων τελευταίων ετών

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005 12:36

ΚΑΤΑ 148 δισ. γιέν (1,4 δισ. δολ. ΗΠΑ), παραποίησε τα αποτελέσματά της η Kanebo Ltd., η εταιρεία φαρμάκων και τροφίμων της Ιαπωνίας, την οποία έσωσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, καθώς η προηγούμενη διοίκησή της, φούσκωσε τις πωλήσεις και ξεφούσκωσε τις δαπάνες της. Οι μετοχές της εταιρείας, σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου έξι μηνών.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία που εδρεύει στο Τόκυο, αναφέρει, ότι αναθεώρησε τα κέρδη της σε ζημίες, για την τετραετία που έληξε τον Μάρτιο του 2003, αναθεώρησε τις πωλήσεις και την αξία των περιουσιακών της στοιχείων, όπως τα αποθέματα και τα δάνεια. Το Bloomberg News, υπολόγισε το σύνολο των αναθεωρημένων στοιχείων από τα ετήσια στοιχεία, που ανακοινώθηκαν σήμερα από την εταιρεία.

Το Χρηματιστήριο του Τόκυο ανακοίνωσε, ότι θα αποφασίσει εάν θα αφαιρέσει την Kanebo από τις λίστες του, για πιθανή ανακοίνωση ψευδών στοιχείων.

Την υπόληψη της εταιρείας αποκατέστησε η Industrial Revitalization Corp. της Ιαπωνίας, ορίζοντας τον Takehiko Ogi πρόεδρό της, την 1η Νοεμβρίου, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αναζωογονήσει τα κέρδη με την πώληση τμημάτων της, όπως του τμήματος των ηλεκτρονικών.

«Πολλοί επενδυτές θα συνεχίσουν να πουλούν τις μετοχές της, καθώς αυτές ενδέχεται να διαγραφούν από τη λίστα του Χρηματιστηρίου», ανέφερε ο Hisakazu Amano, ο οποίος διαχειρίζεται 329 εκατ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές με την T&D Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Ακόμη δεν μπορώ να δω τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία θα αναδιοργανωθεί και θα επιστρέψει στην κερδοφορία».

Οι μετοχές της Kanebo, υποχωρούσαν 200 γιέν, ποσοστό 13,4%, φθάνοντας στα 1.291 γιέν η μία στο Τόκυο, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 29 Οκτωβρίου του 2004. Οι μετοχές της εταιρείας είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ του δείκτη MSCI World.

H εταιρεία, πούλησε το τμήμα καλλυντικών και το αντίστοιχο με μπαταρίες, με γυαλί σε μορφή ινών, ηλεκτρονικών και με έτοιμα λαζάνια, σε μια προσπάθεια να αναβιώσει μόνη της. Η Kanebo, η οποία τώρα επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στα φαρμακευτικά προϊόντα, τα τρόφιμα και τα είδη προσωπικής φροντίδας, όπως τα σαμπουάν, είπε στις 25 Αυγούστου του 2004, ότι οι δανειστές της, συμφώνησαν να παραιτηθούν από τις απαιτήσεις 99,5 δισ. γιέν σε δάνεια. Ο σημερινός πρόεδρος της εταιρείας, Ogi, αντικατέστησε τον Akiyoshi Nakajima, ο οποίος έγινε διευθυντής.

Η Kanebo άλλαξε τα κέρδη της, μετά από εσωτερική έρευνα στα τμήματά της, η οποία έδειξε οικονομικές ατασθαλίες, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει τις προβλέψεις της για καθαρά κέρδη 315 δισ. γιέν, τη χρονιά που μόλις έληξε, στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με την ίδια.

Αναθεώρησε τα καθαρά κέρδη ύψους 518 εκατ. γιέν, που είχε ανακοινώσει για τη χρονιά που έληξε το 2003, σε ζημίες 21,9 δισ. γιέν. Για το 2002 αναθεώρησε τα κέρδη ύψους 70 δισ. γιέν σε ζημίες 26,1 δισ. γιέν.

Τα καθαρά κέρδη ύψους 11,6 δισ. γιέν το 2001 μετατράπηκαν σε ζημίες 16,2 δισ. γιέν και τα κέρδη του 2000, σε ζημίες ύψους 68,6 δισ. γιέν, από καθαρά κέρδη 3,1 δισ. γιέν.

Επίσης, η εταιρεία, αναθεώρησε τα κέρδη για τη χρονιά που έληξε τον Μάρτιο του 2004, μειώνοντας τις ζημίες της σε 142,1 δισ. γιέν, από 357,7 δισ. γιέν. Σήμερα στις 5 μ.μ., ώρα Τόκυο, η Kanebo, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις αλλαγές των αποτελεσμάτων της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα