Εως το 2007 άλλες τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου σε 11 νομούς

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005 17:33

Ο σχεδιασμός ενός αποτελεσματικού προγράμματος κατάρτισης θερμοϋδραυλικών και τεχνιτών καυστήρων καθώς και η αδειοδότησή τους, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν την πιστοποίηση της δυνατότητας ασφαλούς εγκατάστασης και ελέγχου των καυστήρων αερίων καυσίμων, συζητήθηκαν σε συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γιώργου Σαλαγκούδη και του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας, Σπύρου Παπαδόπουλου με εκπροσώπους των σωματείων του κλάδου και των εμπλεκόμενων φορέων για θέματα εκπαίδευσης - κατάρτισης (ΟΑΕΔ, ΕΛΚΕΔΕ και ΕΠΑΝ).

Αποφασίστηκε το σχετικό πρόγραμμα των σεμιναρίων να υλοποιηθεί από το ΕΛΚΕΔΕ, Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας που είναι θυγατρική του ΕΟΜΜΕΧ και εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης. Τα σεμινάρια αναμένεται να αρχίσουν τον Ιούνιο σε πανελλαδική βάση, αφού πρώτα αξιολογηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα». Τα εν λόγω σεμινάρια απευθύνονται σε 2.500 θερμοϋδραυλικούς και 300 τεχνίτες καυστήρων.

Οσον αφορά την αδειοδότηση των τεχνιτών καυστήρων, έχει ήδη σταλεί στις Νομαρχίες η εγκύκλιος για την υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων και οι εξετάσεις προγραμματίζεται να αρχίσουν τον Μάιο.

Οπως ανέφερε ο κ. Σαλαγκούδης, στόχος της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης είναι η δυναμική διείσδυση του φυσικού αερίου με τρόπο όμως που να διασφαλίζεται ο καταναλωτής. Το 2003 από την ΕΠΑ Αττικής πραγματοποιήθηκαν 1.600 συνδέσεις φυσικού αερίου, το 2004 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 7.000. Αντίστοιχα, για την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης οι συνδέσεις ανήλθαν από 6.200 σε 13.000 και για την ΕΠΑ Θεσσαλίας από 2.250 σε 5.000 για τα ίδια έτη.

Προγραμματίζεται σε συνεργασία με την ΔΕΠΑ μέχρι το 2007 να δραστηριοποιηθούν άλλες τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου σε έντεκα ακόμα νομούς της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα