Ε.Ε. - Νύξεις Χούμπνερ για «μηχανισμούς αποζημίωσης» από τη διεύρυνση

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005 21:46

Μηχανισμοί αποζημίωσης" για τις χώρες συνοχής που πλήττονται από τη διεύρυνση: Η Κομισιόν αφήνει ανοιχτή την πόρτα για τη δημιουργία τους

Ανοικτό υπό όρους αφήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ενδεχόμενο δημιουργίας μηχανισμού και προγραμμάτων οικονομικής αποζημίωσης για τη μείωση των οικονομικών επιπτώσεων της διεύρυνσης στις παλαιές χώρες συνοχής (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία) και στις περιοχές που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τη διαδικασία σύγκλισης.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση της επιτρόπου Ντανούτα Χούμπνερ στην κοινή ερώτηση για τις προκλήσεις της περιφερειακής πολιτικής που υπέβαλαν οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με πρωτοβουλία και του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.

Η Επίτροπος ανέφερε ότι προς το παρόν δεν πρόκειται να προτείνει κάποια ιδιαίτερη λύση ή έναν μηχανισμό παροχής οικονομικών αποζημιώσεων. «Εάν ωστόσο στην πορεία των διαπραγματεύσεων στο Συμβούλιο, υπάρξουν προτάσεις για τη δημιουργία τέτοιων μηχανισμών, τότε η Επιτροπή είναι πρόθυμη να συμβάλει στην τελική διαμόρφωσή τους», δήλωσε η κ. Χούμπνερ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα