Ramsay Health: 1,1 δισ. δολ ΗΠΑ για την εξαγορά της Affinity Health

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2005 10:13

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Affinity Health Ltd., της μεγαλύτερης ιδιοκτήτριας ιδιωτικών νοσοκομείων της Αυστραλίας, αντί του ποσού του 1,4 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,1 δισ. δολ. ΗΠΑ), έκλεισε η Ramsay Health Care Ltd., διπλασιάζοντας το μέγεθός της, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στα ιδιωτικά νοσοκομεία για νοσηλεία και περίθαλψη.

Η συμφωνία, θέτει τέλος στο σχέδιο πώλησης μετοχών της Affinity, με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο και σημαίνει, ότι οι ιδιοκτήτες, CVC Asia Pacific Ltd, η Ironbridge Capital και η Government of Singapore Investment Corp., σχεδόν διπλασίασαν την επένδυσή τους, ενισχύοντας την απόκτηση του μάνατζμεντ, αντί του ποσού των 813 εκατ. δολ. ΗΠΑ, των νοσοκομείων από την Mayne Group Ltd., τον Οκτώβριο του 2003.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ramsay, Pat Grier, 60 ετών, o οποίος πλειοδότησε για την Affinity το 2003, θα ελέγχει τώρα 74 νοσοκομεία, από τα 37, που αποτελούν περίπου το 27% των κρεβατιών νοσηλείας της χώρας. Περισσότεροι Αυστραλοί, χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία, καθώς η λίστα αναμονής στα κρατικά, μακραίνει συνεχώς. Το 10% των ανθρώπων που χρειάζονται ορθοπεδική εγχείρηση, όπως επαναθέσεις, περίμεναν τουλάχιστον 351 μέρες το 2002-03, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Η Ramsay θα πουλήσει 450 εκατ. δολ. Αυστραλίας σε κοινές και προνομιούχες μετοχές. Επίσης θα πουλήσει 14 νοσοκομεία στην CVC Asia Pacific και την Ironbridge Capital, αντί του ποσού των 406 εκατ. δολ. Αυστραλίας. Αυτή η πώληση, μπορεί να μην είναι ικανοποιητική για την επιτροπή ανταγωνισμού της Αυστραλίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η τελευταία, είπε σήμερα, ότι θα εξετάσει το θέμα της εξαγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα