Αλ. Κρητικός: Το ΔΝΤ μάλλον θα περιμένει τις γερμανικές εκλογές

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 13:17
UPD:13:32

Ο Έλληνας αναλυτής επισήμανε την ανάγκη υλοποίησης σοβαρών δομικών μεταρρυθμίσεων.

Την εκτίμηση πως «το ΔΝΤ τελικά θα συμβιβαστεί με την υπόσχεση να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές», εξέφρασε o διευθυντής Έρευνας του γερμανικού Ινστιτούτου DIW, Αλέξανδρος Κρητικός, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.

Ο Έλληνας αναλυτής πρόσθεσε ότι έως τότε - δηλαδή έως το 2017 - «δεν θα γίνει κάτι παραπάνω πέραν των αμοιβαίων υποσχέσεων». Σε κάθε περίπτωση πάντως, επισήμανε ότι η υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων συνιστά αναγκαία προϋπόθεση.

Κληθείς να σχολιάσει τη σημασία της επικείμενης επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, σημείωσε ότι «ο Ομπάμα αποχωρεί μετά τις 9 Νοεμβρίου». Παράλληλα, εξέφρασε ευρύτερα, την άποψη πως οι Αμερικανοί δεν αντιλαμβάνονται ότι μόνο με κρατικές δαπάνες δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα.

«Όταν ακούει κανείς τον Στίγκλιτς ή τον Κρούγκμαν έχει την εντύπωση ότι βλέπουν την μακροοικονομική πλευρά του θέματος, αλλά όχι την διαρθρωτική» εξήγησε, χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κρητικός στη συνέχεια, άσκησε κριτική στα ελληνικά πολιτικά κόμματα, τονίζοντας ότι ενεργούν υπέρ των κομματικών τους πελατών και όχι υπέρ της χώρας. «Όσο λειτουργούν μ' αυτόν τον τρόπο, οι Βρυξέλλες και Βερολίνο δεν πρόκειται να αλλάξουν στάση» κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα