Woolworths: Απέσυρε η Apax την προσφορά της, πτώση των μετοχών

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2005 10:41

ΠΤΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 30%, μετά την εγκατάλειψη του σχεδίου της Apax Partners Worldwide LLP, να την εξαγοράσει αντί του ποσού των 822 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,65 δισ. δολ. ΗΠΑ), σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας λιανικής πώλησης της Αγγλίας, Woolworths Group Plc, η οποία εμπορεύεται καταναλωτικά αγαθά από ρούχα, μέχρι DVD.

H Apax, η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων της Ευρώπης, είπε χθες, ότι δεν πρόκειται να κάνει προσφορά για την ιδιοκτήτρια των 800 και πλέον καταστημάτων, επειδή δεν μπόρεσε να συμφωνήσει σε οικονομικά θέματα. Η φίρμα, στις 18 Μαρτίου είχε πει, ότι σχεδιάζει να προσφέρει στην Woolworths, 58,2 πένες για κάθε μία μετοχή της.

«Η δραστηριότητα της Woolworths, παραμένει φιλόδοξη. Οι πωλήσεις της στα καταστήματα, που λειτουργούν τουλάχιστον 12 μήνες, σημείωσαν πτώση 3% τις πρώτες 10 εβδομάδες του έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης. Η εταιρεία, είπε στις 23 Μαρτίου, ότι τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο της χρήσης υποχώρησαν δύο εκατ. λίρες, από 46 εκατ. λίρες, εξ αιτίας του υψηλού κόστους και της παύσης λειτουργίας καταστημάτων της.

Οι μετοχές της Woolworths υποχωρούσαν 16,75 πένες, φθάνοντας στις 38,25 πένες στο Λονδίνο και διαπραγματεύθηκαν στις 38,5 πένες η μία, στις 8:06' π.μ., ώρα Λονδίνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα