Chicago Board of Trade: Ψηφίζει σήμερα για να μετατραπεί σε εταιρεία

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2005 11:02

ΨΗΦΙΖΟΥΝ σήμερα, στο σχέδιο αλλαγής του, σε μια εταιρεία μετόχων, στρώνοντας τον δρόμο για τη δημόσια εγγραφή του, τα μέλη του Chicago Board of Trade, του δεύτερου μεγαλύτερου Χρηματιστηρίου των ΗΠΑ.

«Μία ψήφος «ναι», μπορεί να οδηγηθεί σύντομα σε μυστική ψηφοφορία το συντομότερο αυτό το τρίμηνο, προκειμένου να επιτραπεί η πώληση μετοχών στο κοινό», ανέφερε η επικεφαλής των μελών, Carol Burke, μιλώντας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των μελών του, τον περασμένο μήνα. Το Chicago Mercantile Exchange, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του, αποφάσισε να κυνηγήσει τα κέρδη το 2000 και έκανε δημόσια εγγραφή το 2002. Από τότε, οι μετοχές του έχουν πενταπλασιαστεί.

«Τα Χρηματιστήρια γενικώς, λειτουργούν καλύτερα όταν γίνονται εταιρείες», ανέφερε ο John Murphy, χρηματιστής της Bell Potter Securities Ltd., στο Σύδνεϋ, ο οποίος τριπλασίασε τα χρήματά του σε χρονικό διάστημα λιγότερο των δύο ετών, στο Board of Trade, αξίας 1,4 εκατ. δολ. ΗΠΑ, συμπληρώνοντας: «Νομίζω ότι θα προχωρήσουν στη δημόσια εγγραφή».

Οι αμερικανικές μετοχές και οι αγορές, κεφαλαιοποιούν τις συναλλαγές, που έφθασαν το 1.100 τρισ. δολ. διεθνώς, πέρυσι. Οι μετοχές στο International Securities Exchange, το μεγαλύτερο Χρηματιστήριο μετοχών των ΗΠΑ, σημείωσαν άνοδο 69%, την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους, μετά τη διάθεσή τους στο ευρύ κοινό τον περασμένο μήνα.

Η UBS AG, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, αγόρασε θέσεις στο Board of Trade, αξίας 26 εκατ. δολ. ΗΠΑ τους τελευταίους 18 μήνες και κατέστη μία από τις μεγαλύτερες κατόχους θέσεων του Χρηματιστηρίου.

Το ηλικίας 157 ετών Χρηματιστήριο, διαχειρίστηκε 2,37 εκατ. συμβόλαια – αριθμός ρεκόρ – σε ημερήσια βάση πέρυσι, έναντι του ανταγωνισμού του Eurex AG, της μεγαλύτερης αγοράς αξιών στον κόσμο. Το Eurex AG, με έδρα τη Φραγκφούρτη, άνοιξε τον περασμένο Φεβρουάριο παράρτημα στις ΗΠΑ, προκειμένου να προσελκύσει διαπραγματευτές από το Board of Trade, της αγοράς ομολόγων, ύψους 194 δισ. δολ. ΗΠΑ ημερησίως. Ο πρόεδρος του Chicago Board of Trade, Bernard Dan, απάντησε σε αυτήν την πρόκληση, επιτρέποντας στα μέλη την ελεύθερη διαπραγμάτευση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα