Sony Ericsson: Μείωση τιμών, 61% χαμηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 09:54

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 61%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της Sony Ericsson Mobile Communications Ltd., του joint-venture κινητών τηλεφώνων, που ανήκει στη Sony Corp. και την Ericsson AB, καθώς μειώθηκε ο μέσος όρος της τιμής πώλησης προϊόντων.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, που εδρεύει στο Λονδίνο, της έκτης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, υποχώρησαν στα 32 εκατ. ευρώ (41 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 82 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις, μειώθηκαν στο 1,29 δισ. ευρώ, από 1,34 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία, που έχασε την πέμπτη θέση μεταξύ των μεγαλυτέρων του κλάδου, σε παγκόσμιο επίπεδο, από την LG Electronics Inc. πέρυσι, βασίζεται στα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά των τηλεφώνων, όπως την αναπαραγωγή μουσικής, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της. Μετά την επιστροφή της στην κερδοφορία, για πρώτη φορά το 2003, όταν τα κινητά τηλέφωνα με κάμερα έγιναν δημοφιλή, η Sony Ericsson, είναι αντιμέτωπη με τον τεράστιο ανταγωνισμό και την πίεση των τιμών από την Nokia Oyj.

«Η ανάπτυξη της αγοράς ήταν συγκρατημένη κατά τη διάρκεια του τριμήνου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν στα 70 εκατ. ευρώ, από 97 εκατ. ευρώ, που ήταν κατά την προηγούμενη χρήση. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την SME Direkt, προέβλεπαν, ότι τα προ φόρων κέρδη θα διαμορφωνόντουσαν στα 111 εκατ. ευρώ, σε πωλήσεις ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές, δεν προέβλεψαν τα καθαρά κέρδη.

Οι φορτώσεις της εταιρείας το τρίμηνο, ήταν 9,4 εκατ. κινητά τηλέφωνα, 6,8% περισσότερα, έναντι του προηγούμενου έτους. Ο μέσος όρος τιμής πώλησης, μειώθηκε 10%, φθάνοντας τα 137 ευρώ, σε σύγκριση με πέρυσι και υποχώρησε από τα 159 ευρώ, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ο μέσος όρος τιμής πώλησης κινητών, υπολογίστηκε από το Bloomberg News, που διαίρεσε τα έσοδα, με τον αριθμό των κινητών που φορτώθηκαν.

Η Nokia, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, την οποία ακολουθούν Motorola Inc., Samsung Electronics Co. και LG Electronics Inc., ενδέχεται να ανακοινώσει μείωση των κερδών της για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, στις 21 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα