Κίνα: Στα 24 εκατ. τόνους οι εισαγωγές σόγιας μέχρι τον Σεπτέμβριο

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 10:07

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 24 εκατ. μετρικούς τόνους σπόρων σόγιας, τη χρονιά που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, ενδέχεται να εισάγει η Κίνα, η μεγαλύτερη εισαγωγός του προϊόντος στον κόσμο, εξ αιτίας της χαμηλής της παραγωγής, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης.

«Αυτή τη χρονιά, οι εισαγωγές σόγιας, φαίνεται ότι θα φθάσουν σε επίπεδα ρεκόρ», ανέφερε ο Li Ke, διευθυντής του China National Grains and Oils Information Center, κυβερνητικού οργάνου, συμπληρώνοντας : «Είναι πιθανόν οι εισαγωγές να υπερβούν τα 22 εκατ. τόνους ακόμη και να φθάσουν τα 24 εκατ. τόνους».

Η China National Grains, είπε στις 16 Φεβρουαρίου, ότι οι εισαγωγές ενδέχεται να ανέλθουν συνολικά σε 22 εκατ. τόνους, πάνω από τις προβλέψεις του Νοεμβρίου, στα 19 εκατ. τόνους. Η Κίνα, εισήγαγε 17 εκατ. σόγιας κατά την τελευταία εσοδεία, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2004, είπε σήμερα ο Ke, σε σύσκεψη στην Κίνα.

Η Κίνα, εισάγει σόγια κυρίως από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Αργεντινή, καλύπτοντας σχεδόν το ήμισυ της ζήτησης στο εσωτερικό. Το 2004, κατά πάσα πιθανότητα η εσοδεία της σε σόγια ήταν 18 εκατ. τόνοι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα