Μεταξύ Συμπληγάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 11:00
UPD:11:01
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Βηματισμό» αναζητεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να διέλθει μεταξύ των Συμπληγάδων της απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες και των επαφών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,36% στις 591,56 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 0,36% στις 1.567,38 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 1,79 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 15 ενισχύονται, 13 υποχωρούν και 11 παραμένουν αμετάβλητες

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 0,19% στις 496,27 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα σημειώνει κέρδη κατά 0,54% και η Τράπεζα Πειραιώς κατά 0,69%. Η Eurobank υποχωρεί κατά 0,19%, ενώ η Alpha Bank διατηρείται σταθερή στα 1,56 ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύεται σημαντικά κατά 3,02% χάρη στην αποσφράγιση των προσφορών για το 24% του ΑΔΜΗΕ. Ανοδικά κατά 1,64% και 1,27% κινούνται και οι μετοχές των Τιτάνα - Motor Oil, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή διολισθαίνει κατά 2,16% και της ΕΥΔΑΠ κατά 2,02%.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, την ολοκλήρωση της διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή ανακοίνωσε η ΔΕΗ, με την κινεζική εταιρεία State Grid να καταθέτει τη μεγαλύτερη προσφορά, ύψους 320 εκατ. ευρώ. Το δ.σ. της Επιχείρησης στις 31 Οκτωβρίου 2016 θα πάρει την απόφαση για τον προτιμητέο επενδυτή. Οριστική απόφαση θα λάβει η Γενική Συνέλευση των Μετόχων η οποία προγραμματίζεται για τις 24 Νοεμβρίου 2016.

Την ίδια ώρα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακύρωσε και επαναφέρει προς εκδίκαση, προηγούμενη απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, με την οποία είχε κριθεί άκυρη απόφαση της Κομισιόν, που καλούσε την Ελλάδα να ανακτήσει από την Αλουμίνιο της Ελλάδας (AτΕ) κρατική ενίσχυση 17,4 εκατ. ευρώ

Παράλληλα, ο Τζορτζ Μάιχαλ εξελέγη ως νέο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε., κατά τη συνεδρίαση του δ.σ. την Τετάρτη, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους Τζον Στίβεν Χάικ.

Από την πλευρά της, την πρόθεσή της να αυξήσει τη συμμετοχή της στη «Σουρωτή Α.Ε.» γνωστοποίησε ο Όμιλος Coca - Cola HBC, προσφέροντας το αντίτιμο του 1 ευρώ ανά μετοχή. Η εταιρεία πρόσφατα απέκτησε το 15% των μετοχών της «Σουρωτή Α.Ε.» από την τράπεζα Πειραιώς, προσφέροντας τίμημα κατά 65% υψηλότερο από την τιμή εκκίνησης.

Τιμή - στόχο στα 10,6 ευρώ (από 11,1 ευρώ προηγουμένως) δίνει για τον τίτλο του ΟΤΕ η IBG, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση buy. Σε σχετική έκθεση, σημειώνεται πως η μειωμένη τιμή οφείλεται στις νέες χαμηλότερες προβλέψεις για την κερδοφορία του Οργανισμού, στις συντηρητικότερες εκτιμήσεις για τις ταμειακές ροές μεσοπρόθεσμα, αλλά και στην αύξηση του discount rate λόγω Ελλάδας.

Αντίθετα, αύξηση της τιμής - στόχου στα 10,70 ευρώ (από 9,5 ευρώ προηγουμένως) δίνει για τη μετοχή της Γρ. Σαράντης, διατηρώντας τη σύσταση accumulate. Η ΙΒG χαρακτηρίζει ισχυρά τα κέρδη τριμήνου της εταιρείας, ενώ κάνει ειδική αναφορά στην υγιή χρηματοοικονομική θέση της εισηγμένης, αλλά και την πολύ καλή πορεία των πωλήσεών της.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα