Emirates Airline: Κατασκευή νέου μηχανολογικού κέντρου

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2005 14:03

Ένα νέο μηχανολογικό κέντρο, αξίας 353 εκατ. δολ., κατασκευάζει η διεθνής αεροπορική εταιρεία Emirates Airline. Το κέντρο θα κατασκευαστεί σε έκταση 55 εκταρίων στη βόρεια πλευρά του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι, το οποίο προβλέπεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες του στόλου της εταιρείας που πρόκειται να διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα εφτά χρόνια.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, το νέο κέντρο θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις συντήρησης της πολιτικής αεροπορίας παγκοσμίως. Τα οκτώ υπόστεγα του θα αποτελέσουν τις μεγαλύτερες μη-ζευγμένες κατασκευές στη Μέση Ανατολή, με οροφές που υποστηρίζονται από γέφυρες 110 μέτρα μήκος.

Το νέο κέντρο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του υπάρχοντος στόλου της Emirates καθώς και των επιπλέον 99 αεροσκαφών που είναι υπό παραγγελία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 45 αεροσκάφη Airbus A380-800 «superjumbo», 29 Boeing 777-300ER και 20 Airbus 340-600, ενώ θα παρέχει υπηρεσίες συντήρησης και σε τρίτους. Η ολοκλήρωση του κέντρου έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2006, όταν η εταιρεία προβλέπεται να έχει αυξήσει το στόλο της σε 80 αεροσκάφη από 74 σήμερα.

Τα κλιματιζόμενα υπόστεγα του νέου κέντρου, μήκους 110 x 105 μέτρα το καθένα, θα έχουν μία είσοδο 88 μέτρα πλάτος και κάθε θόλος θα έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει ένα αεροσκάφος οποιουδήποτε μεγέθους, συμπεριλαμβανομένου και του Airbus A380. Τα υπόστεγα θα έχουν σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με αυτές που κατασκευάστηκαν ειδικά στην Τουλούζη από την Airbus για το A380.

Εκτός από μαγαζιά, εργαστήρια, γραφεία και χώρους στάθμευσης για 1.500 αυτοκίνητα, το νέο κέντρο θα περιλαμβάνει και ένα κτίριο ασφαλείας, στο οποίο θα στεγάζεται το Emirates Engineering Training School, το οποίο βρίσκεται σήμερα στο Emirates Aviation College.

Οι βασικοί σύμβουλοι έργου είναι οι ADP.i (Aeroports de Paris), και η Fraser Nag Partnership ως σύμβουλοι εγκαταστάσεων. Από την Emirates, τη διαχείριση του έργου έχει αναλάβει το Facilities Management σε συνεργασία με τα τμήματα Μηχανολογίας και Πληροφορικής, και Ασφάλειας της εταιρείας, καθώς και τη Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα