Philips: Μείωση 79% των κερδών το α' τρίμηνο

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2005 09:16

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό 79%, μετά από τις ζημίες του joint-venture για τις επίπεδες οθόνες, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της Royal Philips Electronics NV, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τηλεοράσεων της Ευρώπης.

Τα καθαρά της κέρδη, υποχώρησαν στα 117 εκατ. ευρώ (151 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 550 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο. Η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία ημιαγωγών της Ευρώπης, ανακοίνωσε επίσης σήμερα, ότι οι πωλήσεις της σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 6,64 δισ. ευρώ.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Gerard Kleisterlee, 58 ετών, περιόρισε της ζημίες με τη μείωση των θέσεων εργασίας και των εξόδων. Τώρα στρέφει το ενδιαφέρον του στα ιατρικά μηχανήματα, τις μικρές ηλεκτρικές συσκευές και τον φωτισμό, σε μια προσπάθεια τόνωσης της ανάπτυξης, καθώς οι διακυμάνσεις, σε τομείς, όπως των συσκευών υγρών κρυστάλλων και των ημιαγωγών, γίνονται μεγαλύτερες.

«Η κυκλικότητα του τομέα της τεχνολογίας είχε αρνητική επίδραση ιδιαίτερα στα αποτελέσματα των διασκορπισμένων δραστηριοτήτων μας», επεσήμανε ο Kleisterlee, στη δήλωσή του.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Euronext στο Αμστερνταμ. Οι μετοχές της Philips, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 16% το τελευταίο δωδεκάμηνο, με τον δείκτη του Χρηματιστηρίου του Αμστερνταμ, AEX, να σημειώνει άνοδο 4,1% την ίδια χρονική περίοδο.

Η Philips, επίσης η μεγαλύτερη παραγωγός ηλεκτρονικών ξυριστικών μηχανών στον κόσμο, προβλεπόταν να εμφανίσει το πρώτο τρίμηνο καθαρά κέρδη 148 εκατ. ευρώ, σε πωλήσεις 6,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εννέα οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα