Εurobank: Αναγκαία η ένταξη στο QE

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 16:37
UPD:16:39
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την αναγκαιότητα συμμετοχής της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) υπογραμμίζει η Eurobank, σε ειδική της μελέτη, η οποία υπογράφεται από τον επικεφαλής οικονομολόγο της τράπεζας, Πλάτωνα Μονοκρούσο.

Η συμμετοχή στο QE, σύμφωνα με την έκθεση, συνιστά αναγκαία προϋπόθεση τόσο για τη σταθεροποίηση του επενδυτικού κλίματος, όσο και για την αποτροπή μελλοντικών προβλημάτων στη χρηματοδότηση της χώρας, ιδίως για μετά το 2018.

Ωστόσο, o κ. Μονοκρούσος σπεύδει να διευκρινίσει ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν πρέπει να θεωρείται πανάκεια για την επίλυση των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά με το δημόσιο χρέος, εκτιμά ότι η συγκεκριμενοποίηση και σταδιακή εφαρμογή των πρώτων βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης θα επέλθει μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Μία τέτοια εξέλιξη, προσθέτει ο αναλυτής της Eurobank, θα έστελνε ισχυρό μήνυμα στις χρηματοοικονομικές αγορές ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι παραμένουν προσηλωμένοι στον απώτερο στόχο της σταδιακής αποκατάστασης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα