Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2005 09:59
UPD:10:33

Aspis Bank: «Η δηµοσίευση αρνητικών µακροοικονομικών στοιχείων την Παρασκευή στις ΗΠΑ οδήγησε σε ισχυρή πτώση τις αµερικανικές µετοχές και αναµένεται να επηρεάσει αρνητικά τις διεθνείς αγορές σήµερα. Όσον αφορά τις ελληνικές µετοχές, θεωρούµε ότι το αρνητικό διεθνές κλίµα θα συµβάλλει στη διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης τουλάχιστον στην αρχή της συνεδρίασης. ∆εν θα αποκλείαµε όµως ένα ενδοσυνεδριακό rebound καθώς οι επενδυτές θα ψάξουν για επενδυτικές ευκαιρίες στη διόρθωση».

Marfin Analysis: «Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής η ελληνική αγορά υποχώρησε για δεύτερη συνεχόµενη ηµέρα, µε τις µετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να δέχονται τη µεγαλύτερη πίεση. Μετά την πτωτική πορεία των διεθνών αγορών την Παρασκευή δεν αποκλείεται να υπάρξουν πιέσεις στην ελληνική αγορά κατά τη σηµερινή συνεδρίαση».

Fortius Finance: «Τα νέα δεδοµένα στο εξωτερικό και το αρνητικό κλίµα που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών, στην τρέχουσα φάση, καθιστούν την κίνηση των ξένων δεικτών σε βασικό σηµείο αναφοράς για τη συνέχεια, µε τις πιθανότητες καθοδικής κίνησης να παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξηµένες εξαιτίας των σηµαντικών απωλειών της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής και σε αυτές του Nikkei-225 σήµερα το πρωί (-3,8%). Ως σηµεία αναφοράς για το Γ∆ και τον FTSE/ASE-20 οριοθετούνται οι στηρίξεις στις 2.920 µονάδες (επόµενη 2.830 µονάδες) και 1,620 µονάδες (επόµενη στις 1.580 µονάδες) αντίστοιχα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα