Adobe Systems: Συμφωνία 3,4 δισ. δολ. για την εξαγορά της Macromedia

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2005 10:51

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την απόκτηση της Macromedia Inc., της κατασκευάστριας του Deramweaver και του λογισμικού που χρησιμοποιείται για το κατέβασμα video, αντί του ποσού των περίπου 3,4 δισ. δολ. ΗΠΑ, έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού γραφικών στον κόσμο, Adobe Systems Inc.

Η Adobe, που εδρεύει στο Σαν Χοζέ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, θα καταβάλλει 0,69 κάθε μίας μετοχής της, για κάθε μία μετοχή της Macromedia, ήτοι 41,86 δολ. για κάθε μία μετοχή, με βάση το κλείσιμο των μετοχών την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η εμπορική συναλλαγή, αξιολογεί τις μετοχές της Macromedia 25% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της την περασμένη Παρασκευή, στα 33,45 δολ. ΗΠΑ.

Σε διαφορετική της ανακοίνωση η Adobe, αναφέρει, ότι το δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη της θα ανέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο των προβλέψεών της, μετά την ισχυρή ζήτηση για τη ναυαρχίδα του λογισμικού της, το Acrobat. Η εταιρεία, είπε τον περασμένο μήνα, ότι τα κέρδη της ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 3 Ιουνίου, θα κυμανθούν από 51 έως 55 σεντς ανά μετοχή, σε πωλήσεις από 475 έως 495 εκατ. δολ. ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα