Mediceo: Τουλάχιστον 548 εκατ. δολ. για την απόκτηση της Paltac

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2005 11:27

ΣΤΗΝ απόκτηση της Paltac Corp., μιας εταιρείας διανομής οικιακών προϊόντων, για τουλάχιστον 59 δισ. γιέν (548 εκατ. δολ. ΗΠΑ), προκειμένου να επεκτείνει τη γραμμή των προϊόντων της, ανακοίνωσε ότι θα πρoχωρήσει η Mediceo Holdings Co., η μεγαλύτερη εταιρεία χονδρικής πώλησης φαρμάκων της Ιαπωνίας.

Η Mediceo, θα καταβάλλει 1,5 κάθε νέας της μετοχής, για κάθε μία μετοχή της Paltac και ενδέχεται να καταβάλλει υψηλότερο ποσό σε μετρητά, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση. Η εμπορική συναλλαγή έχει οριστεί για την 1η Οκτωβρίου.

Η Mediceo, πρώην Kuraya Sanseido Inc., αγοράζει μικρότερες ανταγωνιστικές της εταιρείες, προκειμένου να έχει μεγαλύτερο διαπραγματευτικό δικαίωμα με τις ισχυρές φαρμακοβιομηχανίες. Η Kuraya Sanseido, δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2000, μετά τη συγχώνευση τριών εταιρειών χονδρικής πώλησης.

«Η απόκτηση ειδών οικιακής χρήσης από την εταιρεία χονδρικής πώλησης, ήταν μια έκπληξη», ανέφερε ο Takashi Akahane, αναλυτής της Tokai Tokyo Research Center Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Για μια εταιρεία χονδρικής μετράει το μέγεθος».

Οι συνδυασμένες πωλήσεις των εταιρειών, τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, υπολογίζονται σε 2,06 τρισ. γιέν, περίπου μιάμιση φορά υψηλότερα των προβλεπομένων πωλήσεων ύψους 1,33 τρισ. γιέν, της δεύτερης σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, Suzuken Co.

Οι μετοχές της Paltac, σημείωναν άνοδο 110 γιέν, ποσοστό 6,4%, φθάνοντας στα 1.830 γιέν η μία κατά το κλείσιμό τους στο Jasdaq, τη στιγμή που οι μετοχές της Mediceo, υποχωρούσαν 36 γιέν, ποσοστό 2,8%, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Η αναλογία της μετοχής από μόνη της, αξιολογεί τις μετοχές της Paltac στα 1.953 γιέν η μία, με βάση το κλείσιμο των μετοχών της Mediceo, στα 1.302 γιέν η μία, την περασμένη Παρασκευή 15 Απριλίου. Η Mediceo, θα εκδόσει 45,35 εκατ. νέες μετοχές για την Paltac και όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, ενδέχεται να καταβάλλει τίμημα και σε μετρητά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα