Ε.Ε.: Πράσινο φως στην εξαγορά της Multon από την Coca - Cola 3E

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2005 13:31

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την εξαγορά της ρωσικής εταιρίας παραγωγής χυμού Multon από την Coca-Cola 3E και την Coca-Cola Co. .

Η συγκεκριμένη εξαγορά - μετά από τις αντίστοιχες των Dorna (Ρουμανία), Valser (Ελβετία), Rome Rquelle (Αυστρία), Maltivita (Πολωνία), Gotalka (Κροατία) και πρόσφατα της Vlasinka (Σερβίας) - εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικής του ομίλου 3 Ε για επέκταση στον κλάδο μη ανθρακούχων αναψυκτικών και αναμένεται να του προσφέρει αξιόλογες συνέργιες σε επίπεδο κόστους και εσόδων για τις δραστηριότητές του στη Ρωσία.

Η ανακοίνωση της εταιρείας κάνει λόγο για αύξηση των κερδών της 3Ε για το 2005 κατά 0,06 ευρώ ανά μετοχή, λόγω της εξαγοράς. Τα έσοδα της 3Ε από τις πωλήσεις μη ανθρακούχων ποτών διαμορφώθηκαν το 2004 σε 23% επί του συνόλου, από 15% το 2002.

Ο διευθύνων σύμβουλος της 3Ε, Δώρος Κωνσταντίνου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, η εξαγορά «ενισχύει την ποικιλία των προϊόντων που διαθέτουμε στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Ρωσίας…Είμαστε πεπεισμένοι ότι, η υποδομή μας, το μέγεθός μας και η γνώση της τοπικής αγοράς [της Ρωσίας], μας καθιστούν μοναδικά ικανούς να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση από το διευρυμένο χαρτοφυλάκιό μας στην αγορά της Ρωσίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα