Bank of China: Χαμηλότερα επισφαλή δάνεια, υψηλότερα κέρδη

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2005 13:48

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 46%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης δανείστριας της Κίνας, Bank of China, σε σύγκριση με την περυσινή χρονική περίοδο, καθώς μείωσε τα επισφαλή της δάνεια.

Η Bank of China ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο, τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν σε 19,2 δισ. γιουάν (2,3 δισ. δολ. ΗΠΑ), 5,06 δισ. γιουάν περισσότερα από το πρώτο τρίμηνο του 2004, μετά την αλλαγή των λογιστικών της προτύπων, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Πεκίνο. Τα επισφαλή δάνεια, ως ποσοστό επί των συνολικών που έχει χορηγήσει, μειώθηκαν στο 4,67%, από 14,84%, το προηγούμενο έτος.

Η Bank of China, η οποία έλαβε τον Δεκέμβριο του 2003, 22,5 δισ. δολ. ΗΠΑ, από την κυβέρνηση, ως εγγύηση, για να καλύψει τον κακό δανειακό της δείκτη, αναδιοργανώνεται για μία πώληση μετοχών. Η πώληση αυτή θα ισχυροποιήσει τη θέση της κινεζικής τράπεζας και θα τη βοηθήσει να ανταγωνιστεί τις ξένες, συμπεριλαμβανομένης της Citigroup Inc. και της HSBC Holdings NV, όταν το κράτος θα υποχρεωθεί να τους επιτρέψει να διαχειριστούν το εθνικό νόμισμα με το 1,3 δισ. κατοίκους της.

«Η οικονομική μας αναδιάρθρωση ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, όπου είχαμε πολλά επισφαλή δάνεια», ανέφερε ο Zhou Ning, εκπρόσωπος της τράπεζας, συμπληρώνοντας: «Φέτος, δεν συνέβη το ίδιο».

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας αυξήθηκαν 3%, φθάνοντας τα 4,39 δισ. γιουάν στα τέλη του πρώτη τριμήνου. Η δημόσια εγγραφή της θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο έτος. Ο εκπρόσωπος της τράπεζας Wang Zhaowen, είπε ότι η τράπεζα βρίσκεται ακόμη σε διαπραγματεύσεις με δυνητικούς ξένους επενδυτές. Ο ίδιος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει ονόματα τραπεζών, με τις οποίες γίνονται οι συνομιλίες. Σημειώνεται, ότι η China Construction Bank, ετοιμάζεται επίσης να προχωρήσει στην πώληση μετοχών, για πρώτη φορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα