Υπογραφή συμβάσεων δημοσίων έργων 500 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2005 17:06

Υπογράφηκαν σήμερα και θα υπογραφούν και την Παρασκευή 22 Απριλίου συμβάσεις έργων συνολικής δαπάνης 500 εκατ. ευρώ. Τα έργα προκηρύχθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου 2004 και δημοπρατήθηκαν στις 31 Ιανουαρίου 2005, με το νέο νόμο 3263/2004 που κατήργησε τον λεγόμενο «μαθηματικό τύπο».

Αναλυτικότερα, σήμερα υπογράφηκαν οι συμβάσεις των ακόλουθων έργων:

- «Γέφυρα ποταμού Αράχθου με τις προσβάσεις της»

Το έργο βρίσκεται επί του κύριου άξονα της Εγνατίας Οδού και αφορά την κατασκευή της γέφυρας του ποταμού Αράχθου συνολικού μήκους 1.036 μέτρα και τις προσβάσεις της συνολικού μήκους 2.500 μ.

Η οικονομική προσφορά κατασκευής του έργου είναι συνολικής δαπάνης 66 εκατ. ευρώ και η εγγύηση καλής εκτέλεσης 6,7 εκ. ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι η εργοληπτική εταιρία ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ.

- «Τμήμα Παναγιά-Γρεβενά από Α/Κ Παναγιάς έως Χ.Θ. 6+300

Είναι το πρώτο υποτμήμα, μήκους 6,3 χιλιομέτρων, του άξονα Παναγιά - Γρεβενά (συν. μήκους 37 χιλιόμετρα). Η οικονομική προσφορά κατασκευής του έργου είναι συνολικής δαπάνης 142 εκατ. ευρώ και η εγγύηση καλής εκτέλεσης 36,4 εκ. ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ.

- «Τμήμα Παναγιά-Γρεβενά από Χ.Θ. 6+300 έως 16+300

Είναι το δεύτερο υποτμήμα, μήκους 10 χιλιομέτρων, του άξονα Παναγιά - Γρεβενά (συν. μήκους 37 χιλιόμετρα). Η οικονομική προσφορά κατασκευής του έργου είναι συνολικής δαπάνης 122 εκατ. ευρώ και η εγγύηση καλής εκτέλεσης 20,9 εκ. ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2005 υπογράφονται οι συμβάσεις κατασκευής των ακόλουθων έργων:

- «Τμήμα Παναγιά-Γρεβενά από Χ.Θ. 24+540 έως δυτικό Α/Κ Γρεβενών. Είναι το τέταρτο υποτμήμα, μήκους 11,4 χιλιομέτρων, του άξονα Παναγιά- Γρεβενά (συν. μήκους 37 χιλιόμετρα). Η οικονομική προσφορά κατασκευής του έργου είναι συνολικής δαπάνης 73 εκατ. ευρώ και η εγγύηση καλής εκτέλεσης 9,1 εκ. ευρώ. Ανάδοχοι του έργου είναι οι εταιρείες ΙΟΝΙΟΣ και FERRARI.

- «Τμήμα ΑΚ Πετριτσίου-Προμαχώνας».Το έργο βρίσκεται στον Κάθετο ¶ξονα «Δερβένι-Σέρρες-Προμαχώνας» της Εγνατίας Οδού και έχει μήκος 12 χιλιόμετρα. Η οικονομική προσφορά κατασκευής είναι συνολικής δαπάνης 37 εκατ. ευρώ και η εγγύηση καλής εκτέλεσης 6,8 εκ. ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι η εργοληπτική ΑΦΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΤΗ

- Προσβάσεις ποταμού Νέστου

Το έργο, μήκους 15,23 χιλιομέτρων, αποσκοπεί στην κατασκευή του τμήματος της Εγνατίας Οδού από τον Α/Κ Χρυσούπολης μέχρι τη διασταύρωση της Εγνατίας Οδού με την Εθνική Οδό Καβάλας - Ξάνθης δυτικά του ποταμού Νέστου και από το δυτικό στόμιο της σήραγγας Νέστου μέχρι τον Α/Κ Βανιάνου.

Η οικονομική προσφορά κατασκευής είναι συνολικής δαπάνης 60 εκατ. ευρώ και η εγγύηση καλής εκτέλεσης 10,6 εκ. ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι η εργοληπτική ΑΤΤΙ-ΚΑΤ

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο συμβατικός έλεγχος για τα υπόλοιπα τρία έργα της Εγνατίας (3ο Υποτμήμα Αξονα Παναγιά- Γρεβενά, οι εργασίες ολοκλήρωσης του άξονα Γρεβενά-Βέροια-Κουλούρα και η διαπλάτυνση του τμήματος Μέστη-Μάκρη) που έχουν δημοπρατηθεί. Οι συμβάσεις τους θα υπογραφούν στις επόμενες 15 μέρες.

Τέλος, μέσα στο Μάρτιο του 2005 υπογράφηκαν συμβάσεις για έργα ύψους 189,7 εκατ. ευρώ («Τμήμα Αγγελόκαστρο - Κουβαράς ευρεία παράκαμψη Αγρινίου» και «Κατασκευή τμημάτων αυτοκινητόδρομου από ΑΚ Θερμοπυλών μέχρι Νέα Κοίτη Σπερχειού ( Χ.Θ. μελέτης 18+000 έως Χ.Θ μελέτης 26+800) και από ΑΚ Ροδίτσας μέχρι Α.Κ. Αγίας Μαρίνας (Χ.Θ μελέτης 3+500 έως Χ.Θ. 12+000) ως επέκταση του άξονα ΠΑΘΕ στο τμήμα Σκάρφεια - Λαμία - Ράχες).

Το ΥΠΕΧΩΔΕ δημοπράτησε ήδη έργα 3,5 δισ. ευρώ και μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει δημοπρατήσει συνολικά έργα προϋπολογισμού 5 δισ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται τα έργα με σύμβαση παραχώρησης).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα