Κοντά στα χαμηλότερα δύο εβδομάδων το δολ. έναντι του ευρώ

Τρίτη, 19 Απριλίου 2005 08:45

ΚΟΝΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ, διαπραγματεύθηκε το δολάριο στην Ασία, μετά τη δήλωση της Susan Bies, μέλους της Federal Reserve, η οποία τόνωσε τις εικασίες, ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, θα μειώσει τον ρυθμό αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

«Το σχέδιο της Fed, να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, έχει μετρημένο ρυθμό και θα αλλάξει κατά κάποιο τρόπο», είπε η Bies, συμπληρώνοντας: «Ενδέχεται να αλλάξει επειδή η οικονομία υποχωρεί». Τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ήταν χειρότερα από το αναμενόμενο. Το δολάριο, έχει υποχωρήσει 2% έναντι του ευρώ, από τη στιγμή που διαπραγματεύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών, στις 14 Απριλίου.

Εναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,3025 δολ. στη 1:24' μ.μ., ώρα Τόκυο, από 1,3024 δολ., που ήταν αργά στις 15 Απριλίου στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν, διαπραγματεύθηκε στα 107,28 από 107,49 γιέν. Χθες, το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στο 1,3045 δολ. και στα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Απριλίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της BNP, το δολάριο θα υποχωρήσει στο 1,34 έναντι του ευρώ, μέχρι τα τέλη του Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα