Ανέκαμψαν οι ιαπωνικές μετοχές

Τρίτη, 19 Απριλίου 2005 09:31
UPD:09:33

ΑΝΟΔΟ σημείωσαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο, για πρώτη φορά ύστερα από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών.

Στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος συνέβαλαν τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της αμερικανικής Texas Instruments και η χθεσινή ανάκαμψη του δείκτη Nasdaq.

Θετικό αντίκτυπο είχε και η παρέμβαση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι ¶ναν, για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ιαπωνίας – Κίνας. Ο κ. ¶ναν κάλεσε σήμερα τους ηγέτες των δύο χωρών να συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής Ασίας - Αφρικής που ξεκινάει τις εργασίες της την Πέμπτη στην Ινδονησία και να λύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,16% κλείνοντας στις 11.065,86 μονάδες. Στις προηγούμενες έξι συνεδριάσεις ο παραπάνω δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες της τάξεως του 7,9%.

Ο δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 1.126,71 μονάδες αυξημένος κατά 1,55%.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης τέθηκε ο τομέας υψηλής τεχνολογίας με τη μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών Advantest να κλείνει με κέρδη 2,37%. Ο τίτλος της ομοειδούς εταιρείας Tokyo Electron σημείωσε άνοδο 1,25%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα