Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων

Τρίτη, 19 Απριλίου 2005 10:28

Ύστερα από συνεννόηση με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας επανακαθορίζονται οι ώρες λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων (καταστημάτων διανομής πετρελαιοειδών), ως εξής:

Η διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους κατά τη θερινή περίοδο (1η Μαΐου έως και 30 Σεπτεμβρίου) ορίζεται σε δεκαεξίμισι (16 ½ ) ώρες και συγκεκριμένα από τις 6.00 π.μ. έως τις 10.30 μ.μ.

Η διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους κατά τη χειμερινή περίοδο (1η Οκτωβρίου έως και 30 Απριλίου) ορίζεται σε δεκαπέντε (15) ώρες και συγκεκριμένα από τις 6.00 π.μ. έως τις 9.00 μ.μ.

Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει με τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Κατόπιν, θα δοθούν οδηγίες προς τους νομάρχες της Χώρας για πιστή τήρηση των οριζομένων, με εγκύκλιο εφαρμογής την οποία θα εκδώσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Νίκος Στεφάνου.

Τη σχετική απόφαση συνυπογράφουν οι υπουργοί Γιώργος Αλογοσκούφης (Οικονομίας και Οικονομικών), Μιχάλης Λιάπης (Μεταφορών & Επικοινωνιών) και Πάνος Παναγιωτόπουλος (Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξη, η νέα ρύθμιση πρόκειται να συμβάλει στην ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη - καταναλωτή, καθώς το ωράριο λειτουργίας επιμηκύνεται, επιπλέον, κατά μια ώρα στη χειμερινή και μιάμιση ώρα στη θερινή περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα