Ο Τρύφων Κουταλίδης στο «τιμόνι» της Γενικής

Τρίτη, 19 Απριλίου 2005 14:39

Τον δικηγόρο Τρύφωνα Κουταλίδη εξέλεξε πρόεδρο της Γενικής Τράπεζας το διοικητικό συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου ο κ. T. Κουταλίδης υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη της Γενικής Τράπεζας, επ΄ωφελεία όλων των μετόχων της, για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα εν γένει αλλά και την ίδια τη χώρα η ενεργός παρουσία στην Ελλάδα ενός τόσο σημαντικού διεθνούς τραπεζικού ομίλου.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η μακρά πείρα του νέου προέδρου στον τραπεζικό τομέα και σε θέματα επενδύσεων, εξαγορών και συγχωνεύσεων, παραχωρήσεων, χρηματοδοτήσεων και διεθνών εν γένει συναλλαγών «αναμένεται μετά βεβαιότητος να συμβάλει στην επιτυχία της τράπεζας και στην ενίσχυση του έργου της Société Générale, ως νέου κυρίου μετόχου της, για την εδραίωση και ανάπτυξη της παρουσίας του Ομίλου στην Ελλάδα».

O διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Jacques Tournebize, είπε ότι η Γενική Τράπεζα είναι υπερήφανη που έχει Πρόεδρο ένα διεθνώς αναγνωρισμένο δικηγόρο, ο οποίος θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Γενικής Τράπεζας στην εγχώρια αγορά και, συνεπής στις πεποιθήσεις του, θα ενθαρρύνει και θα υποστηρίζει τις σημαντικές ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο νέος Πρόεδρος, ο οποίος θα είναι μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τραπέζης και Πρόεδρος, δις, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ολυμπιακής Αεροπορίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα