Στον εισαγγελέα 27 ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και 4 πρατηριούχοι

Τρίτη, 19 Απριλίου 2005 17:20

Παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα 27 ιδιοκτήτες βυτιοφόρων κυρίως για ασυμφωνία της ποσότητας του καυσίμου των βυτιοφόρων με τα παραστατικά στοιχεία, αλλά και για τα ανεκτά όρια σφάλματος μετρητών.

Τα συνεργεία του Υπουργείου Ανάπτυξης κατά τους ελέγχους 327 βυτιοφόρων μεταφοράς πετρελαίου θέρμανσης σε διάφορες περιοχές της Αττικής τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 2005, διαπίστωσαν τις ακόλουθες παραβάσεις:

- Σε 14 περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι στο βυτίο υπήρχε περίσσευμα πετρελαίου και σε 3 περιπτώσεις διαπιστώθηκε έλλειμμα πετρελαίου. Δηλαδή, οι ποσότητες που φαίνονταν ότι παρέδωσαν δεν συμφωνούσαν με την επιπλέον ποσότητα πετρελαίου που βρέθηκε στο βυτίο, κατά τη διάρκεια του ελέγχου και μετά την παράδοση στον καταναλωτή-πελάτη τους.

- Σε 3 περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε βιβλίο διακίνησης πετρελαίου.

- Σε 5 περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι δεν αναγράφονταν οι ενδείξεις στις αποδείξεις λιανικής πώλησης πετρελαίου θέρμανσης.

- Σε 5 περιπτώσεις διαπιστώθηκε υπέρβαση ορίων σφάλματος στους μετρητές υγρών καυσίμων.

- Σε 9 περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι δεν συμφωνούσε η ποσότητα του καυσίμου των βυτιοφόρων με τα παραστατικά στοιχεία.

- Σε 4 περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σφραγισμένοι οι ογκομετρητές των βυτιοφόρων.

Επιπλέον, στον αρμόδιο εισαγγελέα, με την επιφύλαξη της μη τελεσίδικης καταδίκης για παράνομες πράξεις, παραπέμπονται τέσσερις πρατηριούχοι της Αττικής, καθώς δεν είχαν συμμορφωθεί με την Αγορανομική Διάταξη 13/04 & 1/05 που αφορά τη σειρά και τον ενιαίο τρόπο αναγραφής των προϊόντων στην πινακίδα των πρατηρίων.

Ελεγχοι πραγματοποιήθηκαν από 11/4/2005 έως και 15/4/2005, σε 87 πρατήρια στην Αττική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα