Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005 10:36
UPD:10:37

Fortius Finance: «Η απουσία νέων ικανών να διαφοροποιήσουν την πορεία του ελληνικού χρηµατιστηρίου από αυτήν των ξένων αγορών, όπως π.χ. η άµεση τέταρτη µετοχοποίηση του ΟΠΑΠ, στρέφει και πάλι το ενδιαφέρον των εµπλεκόµενων στα χρηµατιστηριακά δρώµενα στο εξωτερικό, όπου τα µακροοικονοµικά στοιχεία και εταιρικά αποτελέσµατα καθορίζουν την κίνηση των ξένων δεικτών.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση, οι πιθανότητες κλίνουν υπέρ της συνέχισης της ανακλαστικής αντίδρασης των ξένων δεικτών (σηµείο αναφοράς οι 2.920 µονάδες), µε την ανακοίνωση του πληθωρισµού των ΗΠΑ για το Μάρτιο στις 15:30 να αποτελεί ουσιαστικό σηµείο αναφοράς στην περαιτέρω κίνηση των αγορών».

Aspis Bank: »Θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης σήµερα µετά τα θετικά νέα από τις ΗΠΑ σε εταιρικό και µακροοικονομικό επίπεδο. Πάντως θεωρούµε ότι η νευρικότητα στην αγορά θα παραµείναι καθώς η τιµή του πετρελαίου ανέκαµψε πάνω από τα 52 δολάρια το βαρέλι».

Praxis Securities: «Η έλλειψη σημαντικής ειδησεογραφίας από το εγχώριο περιβάλλον σε συνδυασμό την ενίσχυση της συσχέτισης της εγχώριας αγοράς με τις κυριότερες διεθνείς αγορές ενδέχεται να οδηγήσει σε ανοδική κίνηση τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. κατά τη σημερινή συνεδρίαση ακολουθώντας το θετικό κλείσιμο των κυριότερων αγορών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα