Commonwealth Bank: Αγοράζει το 19,9% της κινεζικής Hangzhou

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2005 09:52

ΜΕΡΙΔΙΟ 19,9%, στην Hangzhou City Commercial Bank, κάνοντας τη δεύτερη εξαγορά στην Κίνα, σε χρονικό διάστημα επτά μηνών, με στόχο να καλύψει την αύξηση των καταθέσεων στη χώρα, πρόκειται να αποκτήσει η μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας, Commonwealth Bank of Australia.

Η Ηangzhou Bank, είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες της Κίνας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Commonwealth Bank, στο Σύδνεϋ. Η δανείστρια, θα καταβάλλει 100 εκατ. δολ. Αυστραλίας, (78 εκατ. δολ. ΗΠΑ), για το μερίδιο της κινεζικής τράπεζας.

Η ζήτηση για την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κίνα αυξάνεται, καθώς η ανάπτυξη, ωθεί ανοδικά τους μισθούς και τις οικονομίες των νοικοκυριών. Η πιο πολυπληθής χώρα στον κόσμο, εμφάνισε πέρυσι οικονομική ανάπτυξη 9,5%, το υψηλότερο ποσοστό σε οκτώ χρόνια και τον ταχύτερο ρυθμό για μια μεγάλη οικονομία. Το 1,3 δισ. κάτοικοι της Κίνας, είχαν καταθέσει μέχρι τον Φεβρουάριο το ποσόν ρεκόρ των 12,8 τρισ. γιουάν (1,55 τρισ. δολ. ΗΠΑ) στις εμπορικές τράπεζες, 16% περισσότερα από τις καταθέσεις που είχαν κάνει το 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Η αγορά της Commonwealth ακολουθεί την εξαγορά του 11% της Jinan City Commercial Bank, της όγδοης μεγαλύτερης εμπορικής τράπεζας της Κίνας, τον Σεπτέμβριο του 2004. Οι ξένες δανείστριες, συμπεριλαμβανομένης και της Citigroup Inc., επεκτείνονται στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, καθώς αίρονται οι περιορισμοί για την συμμετοχή των ξένων εταιρειών στην αγορά της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα