«Τέλος στην κρίση της Morgan Stanley», πρέπει να θέσει η διοίκηση

Σύμφωνα με τον David Katz της Matrix Asset Management
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2005 10:46

ΤΕΛΟΣ στο ρήγμα, που έχει προκληθεί στη διοίκησή της, πρέπει να θέσει η Morgan Stanley, κατάσταση η οποία οδήγησε στην αποχώρηση μερικών από τα υψηλόβαθμα στελέχη της δεύτερης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής φίρμας των ΗΠΑ, σύμφωνα με επιστολή μετόχου, προς τους διευθύνοντες την εταιρεία.

«Το να μην κάνεις κάτι είναι μυωπικό και δείχνει πλήρη αδιαφορία», ανέφερε ο David Katz, επικεφαλής επενδύσεων της Matrix Asset Management, ο οποίος κατέχει 1,2 εκατ. μετοχές της Morgan Stanley, αξίας περίπου 60 εκατ. δολ., σε επιστολή του που δημοσιοποίησε χθες, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να δράσετε τώρα».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μorgan Stanley, Philip Purcell, 61 ετών, μάχεται των προτροπών για αποχώρησή του, από μετόχους και πρώην στελέχη, από τις 28 Μαρτίου, αναστατώνοντας την εταιρεία και προκαλώντας την αποχώρηση των πέντε από τα 14 κύρια στελέχη της διοίκησής της. Χθες, οκτώ μέλη της φίρμας αποχώρησαν για να πάνε στην Deutsche Bank AG, το πρώτο όμιλο, προς τον οποίον λιποτάκτησαν μετά τις αλλαγές του προσωπικού.

Νωρίτερα, στις 14 Απριλίου, ο Katz είχε γράψει άλλο γράμμα, λέγοντας στους διευθύνοντες την εταιρεία να πιέσουν τη διοίκηση να σταματήσει τις αποχωρήσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη χρηματιστηριακή αξία της φίρμας. Ο Katz, δημοσιοποίησε χθες και τις δύο επιστολές, κατηγορώντας το διοικητικό συμβούλιο ότι επιτρέπει την αποστράγγιση των «εγκεφάλων» της, ενθαρρύνοντας έτσι τους ανταγωνιστές της.

Οι μετοχές της Morgan Stanley υποχωρούσαν 1,54 δολ. ή 3% ανά μετοχή, φθάνοντας στα 50,19 δολ. η μία, κατά τη διαπραγμάτευσή τους χθες στη Ν. Υόρκη. Οι μετοχές έχουν απωλέσει το 1/ 3 της αξίας τους την τελευταία πενταετία και υπολείπονται της ανόδου 1%, που έχει σημειώσει Standard & Poor's 500 Financials Index.

Ο Mark Lake, εκπρόσωπος της Morgan Stanley, αρνήθηκε να σχολιάσει τις επιστολές του Katz.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα