UBS: Θετικές εκτιμήσεις για τράπεζες και οικονομία

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2005 16:08

Με ρυθμούς 20% σε ετήσια βάση θα αυξάνεται η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών τουλάχιστον για μια τριετία, σύμφωνα με εκτιμήσεις της UBS, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της τράπεζας UBS Λονδίνου Σέργιος Σουγιουτζόγλου σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα.

Η αύξηση της κερδοφορίας αυτής θα βασιστεί κυρίως στην ανάπτυξη εργασιών στον τομέα της λιανικής τραπεζικής και στις δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι εγχώριες τράπεζες στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όπου διαθέτουν σημαντική παρουσία.

Αναφερόμενος γενικότερα στην ελληνική οικονομία, ο κ. Σουγιουτζόγλου είπε μεταξύ άλλων ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων και τόνισε ότι ξένες επενδύσεις θα έρθουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιφέρεια όπου η γη είναι φθηνότερη.

Επίσης αναφέρθηκε στην ψήφο εμπιστοσύνης που δίνουν οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές με την συμμετοχή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών και εκτίμησε ότι τα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί, θα παραμείνουν για μια τουλάχιστον διετία.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα