Άνοιγμα με πτώση στις ευρωαγορές

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 11:15
UPD:11:16
REUTERS/Β© Kai Pfaffenbach / Reuters

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, καθώς τα απαισιόδοξα εμπορικά στοιχεία από την Κίνα έπληξαν τις μεταλλευτικές εταιρείες, ενώ η Standard Life και η Aegon υποχώρησαν μετά την υποβάθμιση της σύστασής τους από αναλυτές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση άνω του 1%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες περίπου 8%. Όλοι οι βασικοί κλαδικοί δείκτες κινούνταν σε αρνητικό έδαφος.

Η Standard Life σημείωσε πτώση κατά 4,5%, αφού η Barclay's υποβάθμισε τη μετοχή της σε underweight, ενώ η ασφαλιστική Aegon κατέγραψε απώλειες άνω του 5%, αφού η Societe Generale υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή σε hold.

Η ολλανδική εταιρεία συστημάτων πλοήγησης TomTom υποχώρησε κατά 6,6%, μετά την ανακοίνωση μικρότερων των αναμενόμενων πωλήσεων για το τρίτο τρίμηνο

Οι μεταλλευτικές μετοχές όπως της BHP Billiton και της Rio Tinto κατέγραφαν απώλειες μετά τα απαισιόδοξα εμπορικά στοιχεία από την Κίνα, την μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα κατανάλωσης μετάλλων.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνταν και οι μετοχές της Unilever και της Tesco, καθώς οι δύο εταιρίες έχουν εμπλακεί σε διαμάχη για την τιμολόγηση προϊόντων, την οποία προκάλεσε η βουτιά της στερλίνας μετά την ψήφο υπέρ του Brexit.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα