Ισχυροποίηση του γιέν έναντι του δολαρίου στην Ασία

Κοντά στις καλύτερες επιδόσεις μιας εβδομάδας μέσα σε τρεις μήνες
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2005 09:07

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το γιέν στην Ασία, διευρύοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του έναντι του δολαρίου, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, μετά τη δήλωση του διοικητή της Federal Reserve των ΗΠΑ, Alan Greenspan, ότι η Κίνα θα πρέπει να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική.

Νωρίτερα, το ιαπωνικό νόμισμα αυτήν την εβδομάδα, έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, καθως μερίδα διαπραγματευτών, αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους για το πόσες φορές η Fed θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, μειώνοντας τη ζήτηση για δολάρια. Ο Greenspan, είπε, ότι είναι «σίγουρος» πως η Κίνα σύντομα θα διαπραγματευτεί το γιουάν, ισχυροποιώντας έτσι ακόμη περισσότερο το γιέν, καθώς πιο σκληρό κινεζικό νόμισμα, θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών της Κίνας.

Το γιέν, διαπραγματεύθηκε στα 106,77 έναντι του δολαρίου στη 1:58' μ.μ. στο Τόκυο, από 106,94 γιέν, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, αυξάνοντας την άνοδο του μέσα στην εβδομάδα, στο 1%. Εναντι του ευρώ, αναρριχήθηκε στα 139,15 από 139,53 γιέν. Ανοδικά κινήθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές, τονώνοντας τη ζήτηση για γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα