Wipro: 38% υψηλότερα κέρδη το δ' τρίμηνο της χρήσης

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2005 09:35

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 38%, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού της Ινδίας, Wipro Ltd., καθώς αύξησε τον αριθμό των πελατών της. Οι μετοχές της εταιρείας, η οποία είπε, ότι θα δώσει μία δωρεάν μετοχή για κάθε μία που κατέχουν οι μέτοχοι, σημείωναν αύξηση σε ποσοστό 7,9%.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, αυξήθηκαν στα 4,47 δισ. ρουπίες (102 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 6,35 ρουπίες ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 3,25 δισ. ρουπίες ή 4,68 ρουπίες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της Wipro, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 30%, φθάνοντας τα 22,96 δισ. ρουπίες.

Η Wipro και οι μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης και της Tata Consultancy Services Ltd., κερδίζουν πελάτες, όπως την Hewlett- Packard Co., τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κομπιούτερ στον κόσμο, με την προσφορά καλύτερων τιμών, έναντι των ξένων ομοειδών τους. Οι ινδικές εταιρείες λογισμικού, μπορούν να προσλάβουν παραγωγούς λογισμικού με το 1/6 του μισθού των συναδέλφων τους στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές τις Wipro σημείωναν άνοδο 36,9 ρουπίες, ποσοστό 6%, φθάνοντας στις 643 ρουπίες, στις 10:05' π.μ., τοπική ώρα, στο Χρηματιστήριο του Μουμπάϊ. Κατά μέσον όρο, 11 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της θα ήταν 4,55 δισ. ρουπίες. Η εταιρεία, ανακοίνωσε ότι θα διανείμει μέρισμα πέντε ρουπίες ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα