Chartered: Ζημίες για έβδομο τρίμηνο, εξ αιτίας των τιμών

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2005 09:47

TIΣ μεγαλύτερες ζημίες σε επτά τρίμηνα, ενώ προβλέπει και νέες ζημίες την τρέχουσα περίοδο, μετά τη μείωση των τιμών, εμφάνισε η Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής chip της Σιγκαπούρης.

Οι μετοχές της, οι οποίες έχασαν το 44% της αξίας τους, πέρυσι, σημείωναν σήμερα απώλειες. Οι ζημίες, ανήλθαν σε 84,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ ή 34 σεντς για κάθε μετοχή εισηγμένη στο αμερικανικό Χρηματιστήριο, έναντι καθαρών κερδών 1,9 εκατ. δολ. ή ένα σεντ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η διοίκησή της προβλέπει ζημίες 33 σεντς ανά μετοχή, συν πλην δύο σεντς, για το τρέχον τρίμηνο. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 21%, φθάνοντας τα 181,4 εκατ. δολάραι.

Ο Chia Song Hwee, 42 ετών, ο οποίος πέρυσι ανακοίνωσε για πρώτα φορά κέρδη από τη στιγμή που έγινε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, τον Ιούνιο του 2002, βλέπει τη μείωση των εσόδων της Chartered Semiconductor, μετά τη μείωση της ζήτησης. Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στις φαρμακοβιομηχανίες και τις βιομηχανίες πετροχημικών, για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, καθώς οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών, που αποτελούν πλέον του 1/4 της οικονομίας, προσπαθούν μάταια να ανταγωνιστούν ομοειδείς τους, όπως την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

Οι μετοχές της Chartered, υποχωρούσαν 0,5%, φθάνοντας στα 94 σεντς του δολαρίου της Σιγκαπούρης η μία, στις 11:58' π.μ., στη Σιγκαπούρη, μετά την ισχυροποίησή τους 4,9% κατά τη διαπραγμάτευσή τους στις ΗΠΑ. Η εταιρεία, ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα