Ericsson: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη το α' τρίμηνο

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2005 09:56

ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΑ, έναντι των προβλέψεων, καθαρά κέρδη, εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνικών δικτύων στον κόσμο, Ericsson AB και σε ποσοστό 73%, αποτέλεσμα της μείωσης του κόστους λειτουργίας, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες πωλήσεις.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 4,64 δισ. κορώνες (660 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 0,29 κορώνες ανά μετοχή από 2,68 δισ. κορώνες ή 0,16 κορώνες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 12%, φθάνοντας στα 31,5 δισ. κορώνες. Κατά μέσον όρο, 32 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την SME Direkt, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 4 δισ. κορώνες και οι πωλήσεις της σε 30,3 δισ. κορώνες.

Τα στοιχεία της Ericsson, ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Οι μετοχές της, μέσα στο έτος, έχουν σημειώσει απώλειες 1,9%, μετά την άνοδό τους κατά 64% πέρυσι, με αποτέλεσμα να έχει τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη OMX, με τις τρίτες καλύτερες επιδόσεις στον Bloomberg Europe Telecommunication Equipment Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα