Valeo: Πενταπλάσιες πωλήσεις στην Κίνα, στο 1,7 δισ. δολ.

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2005 10:11

ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ αύξηση των πωλήσεών της στην Κίνα, προβλέπει να εμφανίσει η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τμημάτων αυτοκινήτων της Ευρώπης, Valeo SA, φθάνοντας το 1,3 δισ. ευρώ (1,7 δισ. δολ. ΗΠΑ) μέχρι το 2010, καθώς επεκτείνεται στην τρίτη σε μέγεθος αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο.

Η ανάπτυξη της αγοράς της Κίνας και η παραγωγή νέων προϊόντων, θα αυξήσουν τα έσοδά της, από τα 250 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, είπε ο εκτελεστικός της διευθυντής, Thierry Morin, σε σύσκεψη, σήμερα στο Πεκίνο.

Χθες η Valeo, είπε, ότι θα δημιουργήσει μία επιχείρηση με την μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων της Κίνας, για να παράγει συμπιεστές κλιματιστικών αυτοκινήτων, τόσο για την εσωτερική αγορά, όσο και για τις ξένες.

Η εταιρεία, θα κατέχει το 60% της νέας εταιρείας με την China FAW Group Corp., τη κινεζική συνεργάτιδα της γερμανικής Volkswagen AG και της ιαπωνικής Toyota Motor Co., σύμφωνα με ανακοίνωση της Valeo, που εδρεύει στο Παρίσι.

Το venture, στα βορειοανατολικά της πόλης Changchun της Κίνας, θα είναι το ένατο κατά σειρά της Valeo στη χώρα. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2006 και οι εξαγωγές του θα κατευθυνθούν στις άλλες ασιατικές χώρες.

Η Valeo, που εισήλθε στην κινεζική αγορά το 1994, ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της για τη δημιουργία τριών νέων venture και την επέκταση στα τρία υπάρχοντα που ανήκουν εξ ολοκλήρου σε θυγατρικές στη χώρα.

Ο Morin, βρίσκεται στο Πεκίνο, στο πλαίσιο επαγγελματικού ταξιδιού, συνοδεύοντας τον Γάλλο πρωθυπουργό, Jean-Pierre Raffarin, κατά την τριήμερη επίσκεψή του στην Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα