Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2005 10:41
UPD:10:57

Aspis Bank: «To ευνοϊκό κλίµα που δηµιουργήθηκε διεθνώς µε την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ εκτιµούµε ότι θα επηρεάσει θετικά τις διεθνείς αγορές. Όσον αφορά τις ελληνικές µετοχές, θεωρούµε πιθανό να ακολουθήσουν την άνοδο των διεθνών αγορών. Στο επίκεντρο οι τραπεζικές µετοχές καθώς έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να υπάρξει τελικά µια συλλογική λύση του ασφαλιστικού των τραπεζών».

Egnatia Fianance: «Στο πλαίσιο της αύξησης της συσχέτισης της εγχώριας αγοράς με τις κυριότερες διεθνείς εκτιμούμε ότι η τάση στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την σημερινή συνεδρίαση θα είναι θετική. Ωστόσο, αναμένεται να κυριαρχήσει η νευρικότητα στην εγχώρια αγορά ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου».

Fortius Finance: «Το απότοµο κλείσιµο του discount χθες στα συµβόλαια FTSE/ASE-20 του Μαΐου στη λήξη της συνεδρίασης και τα σηµαντικά κέρδη της Wall Street αυξάνουν τις πιθανότητες για ανοδικό ξεκίνηµα του Γ∆ κατά τη σηµερινή συνεδρίαση, µε την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από τη ζήτηση για δεικτοβαρείς µετοχές».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή ηµέρα η ελληνική αγορά έκλεισε χωρίς ουσιαστική µεταβολή, µετά από µια συνεδρίαση µε έντονες διακυµάνσεις. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες υποχωρούσαν κατά περίπου 1,5%, αλλά µετά από µια έντονη τεχνική αντίδραση κατά την τελευταία µισή ώρα, ουσιαστικά τελείωσαν την ηµέρα χωρίς ιδιαίτερη µεταβολή. Για τη σηµερινή συνεδρίαση είναι πιθανό να ξαναδούµε έντονες διακυµάνσεις, εν τούτοις, θεωρούµε ότι η θετική τάση δεν θα διατηρηθεί και η αγορά θα υποχωρήσει».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα