Μαραθώνιος για το προσφυγικό ζήτημα

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 15:26
UPD:15:28
EPA/KOSTAS TSIRONIS

Το Ιmpact Hub Athens, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσα από ένα δημιουργικό hackathon για να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του προσφυγικού ζητήματος και των θεμάτων ένταξης.

Προγραμματιστές, designers, άνθρωποι της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, εκπαιδευτές, καλλιτέχνες και άλλοι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες ή μη θα εργαστούν σε ομάδες και θα αναζητήσουν βιώσιμες λύσεις για τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, μαζί και με τη δική τους συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε ατομικά και να αναζητήσουν συνεργάτες κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του hackathon (Meet the Hackers) ή μπορούν να συμμετάσχουν με την ήδη υπάρχουσα ομάδα τους.

Το Hack the Camp  θα ολοκληρωθεί σε στάδια μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου οπότε και οι νικητές θα λάβουν χρηματικά έπαθλα και υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης στο Impact Hub Athens. Οι ομάδες και τα τελικά projects θα κριθούν με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: αντίκτυπο, χρηστικότητα και παρουσίαση, βιωσιμότητα, καινοτομία και δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης (σε παρόμοιες καταστάσεις). Την πρωτοβουλία στηρίζει μεταξύ άλλων η Microsoft συνεισφέροντας στο χρηματικό έπαθλο, προσφέροντας τεχνολογικό και επιχειρηματικό mentoring στις ομάδες, καθώς και λογισμικό και συσκευές συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επιτυχή υλοποίηση του Hack the Camp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα