Αυξημένη ενίσχυση σε ΜΜΕ από το Γ' ΚΠΣ

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2005 15:12
UPD:15:22

Aυξημένα ποσοστά ενίσχυσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το Γ' ΚΠΣ με τα προγράμματα που θα προκηρυχθούν στο εξής, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

Ειδικότερα, τα ποσοστά χρηματοδότησης θα φθάσουν στα όρια του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων (2000-2006), ενώ παράλληλα τα ποσοστά ενίσχυσης διαφοροποιούνται από περιφέρεια σε περιφέρεια, δίνεται η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής 30%-40% της ενίσχυσης με την υπογραφή της σύμβασης, και διευρύνονται οι επιλέξιμες δαπάνες.

Οπως ανακοινώθηκε, σύντομα θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικών σχεδίων μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων με διπλάσιο προϋπολογισμό σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη (100 εκατ. ευρώ), ενώ θα ακολουθήσουν τα προγράμματα για την ίδρυση επιχειρήσεων από νέους και γυναίκες.

Τα ποσοστά ενίσχυσης ανά περιφέρεια για τα επιχειρηματικά σχέδια και όσα προκηρυχθούν στο μέλλον διαμορφώνονται ως εξής:

1. 45% για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης

2. 55% για:

- Ζώνη πλάτους 20 χλμ. κατά μήκος των χερσαίων συνόρων, η οποία περιλαμβάνει και όλες τις κοινότητες που εμπίπτουν εν μέρει στη ζώνη αυτή.

- Ολα τα νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους (απογραφή 1991)*

- ΒΕΠΕ της Διοικητικής Περιφέρειας Ηπείρου *

- Νομοί Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου

- Νησιά Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (δηλ. νομοί Χίου, Λέσβου, Σάμου)

- Νήσος Θάσος

- Νομός Δωδεκανήσου (εκτός από μια περιοχή στην πόλη της Ρόδου, που προσδιορίζεται από το πολεοδομικό σχέδιο)*

3. 50% για την λοιπή επικράτεια

* Απαιτείται η υποβολή κατάλληλου δικαιολογητικού (π.χ. βεβαίωση αρμόδιας δημόσιας αρχής) από όπου θα προκύπτει η δυνατότητα επιχορήγησης με το ανωτέρω ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης.

Για τη νεανική και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, το ποσοστό, από 50% πανελλαδικά, αυξήθηκε σε 55%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα