Υποχώρηση του γιέν έναντι του δολαρίου

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005 07:43
UPD:07:55

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ, από τα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός το γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στην Ασία, μετά την έκθεση, ότι Κινέζος αξιωματούχος αρνήθηκε τις εικασίες ότι η χώρα του θα επιτρέψει την ενίσχυση του γιουάν το 2005.

Ο Wei Benhua, μέλος του τμήματος συναλλάγματος της κυβέρνησης, είπε, ότι η Κίνα δεν θα αλλάξει την νομισματική της πολιτική βραχυπρόθεσμα, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua News, στο Web site του. Νωρίτερα σήμερα, το γιέν αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τις 22 Μαρτίου, μετά τη δήλωση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, Zhou Xiaochuan, ότι η χώρα του, ενδέχεται να επιταχύνει τις διαδικασίες για τη χαλάρωση της σταθερής τιμής του εθνικού της νομίσματος, σε απάντηση των πιέσεων που δέχεται από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 105,95 έναντι του δολαρίου στις 12:17' μ.μ., ώρα Τόκυο, από 106 γιέν, που ήταν αργά στις 22 Απριλίου στη Ν. Υόρκη. Αρχικά αυξήθηκε στα 105,27 έναντι του δολαρίου.

Το ιαπωνικό νόμισμα, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών στις 17 Ιανουαρίου, φθάνοντας τα 101,69 γιέν έναντι του δολαρίου, καθώς υπήρχαν εικασίες ότι η Κίνα, θα έδειχνε την πρόθεσή της στο G-7 (τις επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες στον κόσμο) ότι θα βάλει τέλος στη σκληρή νομισματική της πολιτική. Το γιουάν είναι κλειστό στο 8,3 έναντι του δολαρίου από το 1995.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα