Ντέισελμπλουμ: «Πράσινο» για την εκταμίευση 1,1 δισ.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 19:09
UPD:11/10/2016 11:58
ebs+

Ο κ. Ντέισελμπλουμ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει την υλοποίηση του συνόλου των 15 προαπαιτουμένων

Την έγκριση από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης της εκταμίευσης 1,1 δισ. ευρώ -από την υποδόση των 2,8 δισ.- ανακοίνωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ.

Ο κ. Ντέισελμπλουμ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει την υλοποίηση του συνόλου των 15 προαπαιτουμένων, ενώ στάθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δηλώνοντας ότι το Eurogroup αναμένει στοιχεία για τον Σεπτέμβριο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Όπως εξήγησε, οι θεσμοί αναμένουν τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου, που θα βγουν τον Οκτώβριο, για να επιβεβαιώσουν ότι προχώρησε η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα. Τα στοιχεία αυτά, θα «ξεκλειδώσουν» την εκταμίευση και του υπολοίπου 1,7 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ντέισελμπλουμ δήλωσε πως η συλλογή των οικονομικών δεδομένων είναι ένα τεχνικού χαρακτήρα έργο που δεν ήταν εκ των πραγμάτων εφικτό να είχε ολοκληρωθεί ως σήμερα.

Σχετικά με το χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ο κ. Ντέισελμπλουμ επέμεινε πολύ στην απόφαση του Εurogroup της 24ης Μαΐου και ειδικότερα στο σκέλος που αφορά τα βραχυπρόθεσμα, τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσής του.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα