Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005 10:15

Η ΑΝΟΔΟΣ των τιμών πετρελαίου, σε συνδυασμό με την υποχώρηση των αμερικανικών μετοχών την Παρασκευή οδηγούν σε πτώση την πλειονότητα των ευρωπαϊκών δεικτών.

Σε ό,τι αφορά τα νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 34% στο πρώτο τρίμηνο, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα οι πωλήσεις της ελβετικής εταιρείας τροφίμων Nestle σημείωσαν οριακή άνοδο.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.861 μονάδες (0,2%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.977 μονάδες (-0,1%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.216,9 μονάδες (-0,2%).

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Barclays. Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι διεξάγει διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 60% της Absa, η οποία συγκαταλέγεται στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Νοτίου Αφρικής.

Στις 11:00 θα ανακοινωθεί ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία κατά το μήνα Απρίλιο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης υποχώρησε στις 93,5 μονάδες έναντι 94 μονάδων το Μάρτιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα